Interjúink

Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
  mystat
mystat
Értékelés:
(0 szavazat)

Ritka betegség miatt mosolyog folyton a 3 éves kislány

- Közzétéve július 22, 2020

Ozd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Egy ritka, genetikai eredetű betegség áll a kislány állandó nevetése és mosolygása hátterébe: lényegében még akkor is fülig ér a szája, amikor fájdalmat él át, ezért sírni kezd.

Mosoly - Fotó: Pixabay

Madeline Hnidey egy Angelman-szindróma nevű ritka betegségben szenved, amely egy genetikai eltérés okozta speciális elváltozás az idegrendszerben. Ennek következtében az Angelman-szindrómás gyerekek számos mozgás-és tanulásbeli nehézséggel küzdenek.

A 3 éves Madeline esetében a tünetek többek közt abban nyilvánulnak meg, hogy a Texasban élő kislány sűrűn nevet és állandóan fülig ér a szája.

A kicsinél 10 hónapos korában diagnosztizálták a betegséget, és 38 éves édesanyja, Kira elmondása szerint a rengeteg mosolygás ellenére, ha fájdalom éri, Madeline is szokott sírni, ám ekkor is leginkább mosolyogva sír: a könnyeket váltogatja a nevetéssel.

Az édesanya hozzáteszi, attól, hogy kislánya arcán folyamatosan őszinte gyermeki mosoly ül, maga a betegség jóval elviselhetőbb mindenki számára. Látva a Madeline-ből áradó szeretetet és vidámságot, ebből a szempontból valahol mindannyian rá szeretnénk hasonlítani.

A kislány betegségét első görcsrohama után diagnosztizálták, mire édesanyja úgy döntött, hogy feladja állását, hogy minden idejét Madeline mellett tölthesse.

„Sokkhatásként ért, amikor megtudtam, hogy mi a baja. Az első, amire gondoltam, hogy vajon meddig fog élni, ám megnyugtattak, hogy a kórkép az élettartamot nem befolyásolja. Azt leszámítva, hogy az Angelman-szindrómások fogékonyabbak a tüdőgyulladásra és az epilepsziás rohamokra” – árulta el Kira.

„Madeline 24 órás felügyeletet igényel. Az éjszakák a legnehezebbek, mert általában 2-3 óránál többet nem alszik egy éjszaka” – mondta szintén az anyuka, akinek Angelman-szindrómás kislánya ugyanúgy küzd a kommunikációval és az étkezéssel is, mert izomgyengesége miatt leginkább csövön keresztül lehet csak táplálni.

A gyakori izomgörcsök és rohamok miatt a kislányt viszonylag sűrűn kell orvosokhoz, különböző vizsgálatokra hordani. Madeline-t két nővére, a 12 éves Emberlynn és a 10 éves and Avalon is nagyon szeretik, és elfogadják, hogy különlegessége miatt édesanyjuknak vele sokkal többet kell törődnie, mint velük. Madaline állapota egyébként sokat javult: napról-napra erősebb a rendszeres beszéd-és fizikoterápia hatására.

Itt találsz képeket is a folyton mosolygós Madeline-ről a Metro oldalán.

Megjelent: 155 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. július 22., szerda 20:35

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Online Rádió - Partnerek

Streema - Online Radio Stations

Online
rádiók gyűjteménye


Keresőoptimalizálás (SEO) tanfolyam + SEOZSENI ingyenes regisztráció


Megamix Tracker


Dumanet Chat - www.dumanet.hu


szuperpiac.hu


Plixapp kft


hu.jobsora.com