Nyomtatás
2020. április 09., Csütörtök 22:56

Ünnepeljük támogatói belépőjegy megváltásával az Állatkertbarátok Napját!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Március közepe óta a magyar állatkertek a koronavírus-járványhelyzet elleni óvintézkedésként zárva tartanak, de a működésüket alapvetően biztosító látogatói belépőkből származó bevételek kiesése ellenére alapfeladataik továbbra is adottak.

Ünnepeljük támogatói belépőjegy megváltásával az Állatkertbarátok Napját!

Az állatok ellátása, a felmerülő karbantartások, a működés biztosítása a járványhelyzetben is folyamatos kihívást jelent, ezért az állatkerteknek még soha nem volt akkora szükségük a támogatásra, mint most!

A magyar emberek állatszeretetét, a magyar állatkertek közfeladatokban betöltött kiemelkedő szerepét jól mutatja, hogy évi 3,5 milliós látogatottságukkal az állatkertek a leglátogatottabb közgyűjtemények, a hazai turizmus zászlóshajói, saját régiójuk leglátogatottabb és határon átnyúló vonzerejű idegenforgalmi látványosságai. Nemzetközi kezdeményezésre ezért minden év április 8-án ünnepeljük az Állatkertbarátok Napját, amely az állatkertek és látogatóik közötti különleges kapcsolatra hívja fel a figyelmet, mivel egy-egy állatkerti látogatás nemcsak felejthetetlen élményeket jelent, hanem felelős és tudatos értékválasztást is, hiszen a belépőjegyek megváltásával az állatkertek fajmegőrzési, oktatási és kutatási feladatait is támogatjuk.

Az elmaradó látogatók most nagyon hiányoznak a 170 állatfaj több, mint 900 egyedének otthont biztosító Nagyerdei Kultúrpark állatkertjéből is. A debreceni állatkert ezért támogatói belépőjegy megvásárlására buzdítja az érdeklődő nagyközönséget. Az online kapható jeggyel nemcsak az állatkert fennmaradását támogathatjuk, hanem belépőjegyként is felhasználható az újranyitást követő 1 éven belül. Ráadásul az állatkert hálájának jeléül a támogatói jegyet most megváltó valamennyi érdeklődő az állatkert kisvasútjára szóló részvételi jegyet kap ajándékba e nemes cselekedetért. Az újranyitásig értékesített támogatói belépőjegy megváltható online, az állatkert honlapján keresztül és mobilon, a Nemzeti Mobilfizetés vagy a Simple applikációkon keresztül. További támogatási lehetőségekkel kapcsolatban a Nagyerdei Kultúrpark honlapja nyújt részletes tájékoztatást:
www.zoodebrecen.hu/tamogatas

Megjelent: 444 alkalommal Utoljára frissítve:2020. április 09., Csütörtök 22:56
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek