Nyomtatás
2019. november 06., Szerda 20:09

Animal Cannibals & Siska Finuccsi - Ez nekem fáj

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Itt a legújabb Animal Cannibals dal, melyet ezúttal Siska Finuccsival közösen hoztak létre!
Hallgassátok meg az "Ez nekem fáj" című dalt itt!

Animal Cannibals & Siska Finuccsi - Ez nekem fáj

Angol tudósok szerint a popdalok 67%-a a szerelemről szól. Ezzel nincs is gond. Ez az arányszám a rap zenére a kezdetekben nem volt igaz.

Manapság azonban szinte csak romantikus témájú rapmuzsikák kapnak helyet a hazai médiában, a közönség pedig zabálja őket. A rapzenének megvan az az egyedi tulajdonsága, hogy a rengeteg eldarált duma elbírja, hogy picit mélyebb gondolatok és mondanivaló alkossa a szöveget. Továbbá a mindennél színesebb témaválasztásra is lehetőséget adnak a hosszú sorok. Mégis valami miatt iszonyatos mennyiségben születnek kizárólag párkapcsolatokról szóló művek.

Biztosan jól van ez így?

A hazai rapélet oldschool arcai és az underground hip hop kultikus figurája a fenti témát közösen boncolgatják legújabb alkotásukban. A kritikai hangvételű rap nem konkrét előadókat helyez fókuszba, hanem magát a jelenséget szedi ízekre.

Az a helyzet, hogy sok ponton nem nehéz velük egyetérteni: „legyél egyedi, téma ügyben nézz szét!” vagy „ne ismételd magadat, ne ismételj másokat!”.

A sablonos, trendi zenei alap és a refrénben felcsendülő autotune remekül passzol a mostani slágerlistás zenék sorába. A dal érdeme az is, hogyha nem figyelünk a szövegre, akkor is működik a „lábjárás” és a „bólogatás”. Ez a zene simán megérdemelne egy videóklipet. Reméljük, hamarosan meg is kapja!

Megjelent: 471 alkalommal Utoljára frissítve:2019. november 06., Szerda 20:09
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek