Nyomtatás
2023. május 20., Szombat 20:40

Ed Sheeran – Curtians

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Korunk pop-kvintesszenciája, Ed Sheeran megjelentette a '-' (Subtract) című, korszakalkotó, utolsó matematikai jelű albumát. A kivonás jelet viselő, a lehető legszemélyesebbre sikerült zenei lenyomat az előadó elmúlt másfél évének küzdelmeit dolgozza fel 14 fantasztikus zeneszámon keresztül, megidézve az egyszálgitáros dalszerző gyökereit.
Hallgassátok meg az albummal egyidőben megjelenő felvételt a "Curtians"-t itt!

Ed Sheeran – Curtians Ed Sheeran – Curtians | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

A brit fenomén mindössze 20 éves volt, amikor 2011-ben feltűnt első, „The A Team” című, óriási slágerével. Néhány hónappal későbbi érkezett debütáló szólóalbuma, a ’+’ (Plus), majd időrendben a ’x’ (Multiply), a ’÷’ (Divide), és az ’=’ (Equals) – Ed pedig mindegyikkel mély nyomot hagyott nemcsak a közönség szívében, de a 21. század poptörténelmében egyaránt.

A nem rég érkezett korong keretezi az egész projektet és Sheeran utazását, ugyanis egy sor személyes tragédia és mélypont sarkallta arra, hogy ismét a legbensőbb gondolatait és zenei hangzásvilágát hozza el, akárcsak a kezdetekkor.

Előfutárként március végén jelent meg a hatalmas sikerű „Eyes Closed”, majd bepillanthattunk a gyász és kétségbeesés fázisaiba a „Boat” című lírai felvételen keresztül. Az új single a lemezmegjelenéssel pedig a „Curtains” lett, amely egyszerre idézi a jellegzetes napsárga borító hangulatát melengető akkordjaival és reménykeltő témájával.

Ed egy saját történetet is megosztott az újdonsággal kapcsolatban: „Arról szól, amikor elbújnál a világ elől, senkivel nem akarsz beszélni, sem találkozni.

De a szeretteid, családod elhúzzák a függönyt és beengedik a napfényt, amitől egyből jobb színben látod a világot."

Megjelent: 189 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek