Nyomtatás
2023. május 17., Szerda 22:48

Beperli az egyetemét egy csapat ausztrál diák, mert haszontalannak tartják az ott tanultakat

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A James Cook University tizennyolc hallgatója joggal érezheti úgy, hogy hiába koptatták évekig az iskolapadot.

SOLSTOCK GETTY IMAGES (ILLUSZTRÁCIÓ) Beperli az egyetemét egy csapat ausztrál diák, mert haszontalannak tartják az ott tanultakat | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Tizennyolc korábbi hallgatója követel kártérítést Ausztrália Queensland államának második legrégebb óta működő egyetemétől, a Townsville-ben található James Cook Universitytől, miután kiderült, hogy haszontalanok voltak a kurzusok, melyeket elvégeztek, mivel nem akkreditálták őket.

„Eléggé elkeseredtem, bosszús voltam, elcsüggedtem, és megkérdőjeleztem, hogy mit fogok csinálni” – nyilatkozta egyikük, Sam Boon az A Current Affair című műsornak, miután szembesült vele, hogy a tanulmányai nem érnek semmit. „Három évig tanultam, és a végén nem lett valódi lehetőségem arra, hogy pénzügyi tanácsadóvá váljak” – mondta az egyetem korábbi hallgatója, akinek minden álma az volt, hogy pénzügyi tanácsadó lehessen.

Ez volt az, amiért szenvedélyesen rajongtam. Szeretem a pénzügyeket, szeretem a számokat, és szeretek segíteni az embereknek

– mesélte a üzleti és kereskedelmi tanulmányait öt évvel ezelőtt elkezdő Boon. A fiatalember még 2019-ben látott egy reklámot, ameit az egyetem adott ki, és egy új szakot népszerűsített azok számára, akik „karriert szeretnének befutni a pénzügyi tanácsadás, a pénzügyi tervezés, a befektetési szolgáltatások vagy a tőzsdei brókertevékenység területén”.

A videóban azt állították, hogy az új képzés bevezetésére a pénzügyi szolgáltatási ágazat szabályozási követelményeinek megváltozása miatt van szükség, valamint azt is, hogy a képzés akkreditált lesz. Boon a reklámot látva úgy döntött, hogy megragadja a lehetőséget, és rögtön jelentkezett is.

A képzésről egyébként az egyetemen is csak jókat hallott, sőt, azt mondták neki, hogy szüksége is lesz rá azoknak, akik pénzügyi tanácsadóként szeretnének dolgozni. Az intézménynek azonban nem sikerült akkreditáltatnia a szakot, ami csak azután vált nyilvánvalóvá, hogy több tucat diák elkezdte azt.

Sam Boon például csak pár héttel azelőtt értesült a rossz hírről, hogy végzett volna a képzéssel, ráadásul a kötelező egyéves szakmai gyakorlatot is kihagyta miatta.

A fiatalember szerint a helyzetet tovább rontotta, hogy az egyetem még ekkor sem reagált a kérdéseire, pedig ő legalább 10-15 emailt küldött nekik. Ezért úgy döntött, hogy nincs más lehetősége, mint jogi lépéseket tenni – ami szerinte nem csak a pénzről szól.

Megjelent: 188 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek