Nyomtatás
2023. január 27., Péntek 12:22

Kiakadt az anya, amikor meglátta, mit eszik a fia iskolai menza címén

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Előfordult, hogy a gyerek éhesen ment haza az iskolából, mert olyan kevés volt az ebéd.

iskolai-menzán-a-gyerekek Kiakadt az anya, amikor meglátta, mit eszik a fia iskolai menza címén | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Egy anyuka azt mondja, hogy 10 éves fia folyamatosan éhesen jön haza, mert “apró adagokkal” etetik az iskolában, aminél még egy ötéves gyereknek is több tápanyagra van szüksége.

Leanne Pengelly lecsapott a menzára fia iskolájában, és kirakott egy ide kattintva megtekinthető fotót , amelyen egy csekély méretű ebéd látható, amely csak burgonyából, zöldségekből és mártásból áll.

Fia, aki az észak-walesi Newport-i Millbrook Általános Iskolába jár, ingyenes iskolai étkezésre jogosult, amelyet a kormány támogat. A 43 éves Leanne azonban dühös lett, amikor rádöbbent, milyen kicsik az adagok, miután egy napon viszonylag korán vittel el gyerekét az iskolából.

„A fiam nem volt jól, ezért elmentem érte az iskolába, és odaadták neki az ebédet. Megdöbbentett, hogy milyen kevés adagot adtak neki” – mondta az anya, aki szerint mindig kopog a fia szeme az éhségtől, amikor hazaérkezik az iskolából.

Az anya elmondása szerint azóta felvetette aggodalmát az iskola tanári karának, és az egyik tanár azt javasolta, hogy menjen tovább panaszával az önkormányzathoz.

„A fiam ingyenes iskolai étkezést kap, de plusz pénzembe kerül az étkeztetése, mert nem elég az iskolai koszt. Miután elhoztam az iskolából, több ételt kellett készítenem neki, mert még mindig annyira éhes volt, így el sem tudom képzelni, hogy érezheti magát minden nap az iskolában” – panaszkodott a nő.

A mi, magyar menzához szokott szemünk számára a feltett fotó azonban kicsit „first world” problémának tűnik, ráadásul az ebéd tele volt zöldségekkel, ami nem mindig mondható el a magyar iskolai menzáról, ahol előfordult már, hogy lejárt húst adnak a gyerekeknek.

Megjelent: 225 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek