mystat
Értékelés:
(0 szavazat)

150 nap alatt 150 maratont teljesített

- Közzétéve január 23, 2023

Oszd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Összesen több, mint 6300 kilométert tett meg.

Célba ért hétfőn Melbourne-ben Erchana Murray-Bartlett ausztrál futónő, aki 150 nap alatt 150 maratonnyi távot teljesített – írta meg az MTI.

A 32 éves sportoló augusztus 20-án az Ausztrália északi részén fekvő York félsziget csúcsától indult el, és több mint 6300 kilométer megtételét követően a kontinensnyi ország déli részében lévő nagyvárosban ért az út végére. Naponta 42,2 kilométert futott, ami egy maratonnak felel meg.

„Nem akartam, hogy ennek az egésznek egyszer csak vége legyen, mert nagyon jól szórakoztam közben, de tényleg meg kellett álljak, mert a testem elérkezett a határig” – nyilatkozta.

Murray-Bartlett célja az volt, hogy teljesítményével egy civil szervezetnek segítsen pénzt gyűjteni, amely veszélyeztetett és a kihalás szélén álló ausztrál fajok megmentéséért küzd. A projektnek köszönhetően több mint 100 ezer ausztrál dollár (25,6 millió forint) került már a szervezethez. A futó a közösségi oldalain részletesen dokumentálta napjait, miközben kiemelte: a veszélyeztetettek listáján csaknem ötszáz állat szerepel, köztük az ország néhány ikonikus faja is.

Murray-Bartlett teljesítményével jócskán megdöntötte a női Guinness-rekordot, amelyet a brit Kate Jayden tartott. Utóbbi tavaly egymást követő 106 nap során teljesített maratoni távot.

Az ausztrál futónőéhez hasonló akciót fejezett be a múlt év utolsó napján az 53 éves angol Gary McKee, aki 2022 minden napján lefutotta a maratoni távot, és ezzel egymillió fontot (449 millió forint) gyűjtött rákbetegeket ápoló két intézmény javára.

Megjelent: 52 alkalommal

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Online Rádió - Partnerek

Streema - Online Radio Stations

Online
rádiók gyűjteménye


HURadio Mobil APP mellyel az Online Lépés Rádiót is hallgathatod!


Megamix Tracker


Dumanet Chat - www.dumanet.hu


szuperpiac.hu


Plixapp kft


hu.jobsora.com