Nyomtatás
2022. december 04., Vasárnap 22:09

Kerozin - Kell egy kis pénz!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Megjelent az idei év egyik legaktuálisabb dala - itt van a Kerozin "Kell egy kis pénz!" című felvétele!
Nézd meg itt a dalhoz készült videót és ha neked is tetszik, szavazz a Lépés Magyar Top 20-as slágerlistánkon!

A 2016-os "Tartály (Rock Best Of)" album óta először jelentkezett egy kétdalos kislemezzel ("Rock Single") Axel és csapata. Lassan negyed évszázad telt el azóta, hogy '98 novemberében megszületett a Kerozin "Kismalac" című korongja, amivel az egész országot megröfögtette a csapat.

Axel az új dal szövegéhez olyan témát választott, ami az egyre emelkedő árak mellett talán aktuálisabb, mint valaha. A "Kell egy kis pénz!" refrénjét elképzelhető, hogy hamarosan szintén egy emberként fogja üvölteni az ország.

"A dalt a pandémia alatt vettük elő a fiókból, amikor közel másfél évig kényszerpihenőn volt az egész szakma. Mivel nem voltak bulik, így pénz sem... Szóval könnyű volt azonosulni a szöveggel..." - mesélte a frontember. "A rockverzió, amit én csak 'karantén rock' mixnek hívtam, valóban úgy készült, hogy mindenki feljátszotta otthon a saját részét, aztán végül összeraktam a stúdióban egy projektbe a sávokat. A dobokat az azóta már a Road csapatát erősítő Tóth Tomi játszotta fel a próbatermében, a gitárokat pedig Kozma Norbi. Vele jelenleg a Rúzsa Magdi-koncerteken találkozhat a közönség. Végül a kész anyagot Dandó Zoli keverte ki. Mivel bőven volt időnk kísérletezni Németh Attila (Ger-Man) barátommal, így elkészült még jó pár verzió a dalból, de első körben a gyors, punkrockos változat mellé egy kicsit rövidebb, lassabb rádió edit került kiadásra. Ezt Kun Zoli (Neo) barátom keverte és masterolta, akivel a 'Tartály' albumon dolgoztunk pár éve. A Kerozinnal mindig ötvöztük a műfajokat, szóval aki rock mixek helyett inkább veretős club mixekre számított, annak sem kell már túl sokat várnia, mert a 'Kell egy kis pénz! (Remix Single)' is hamarosan elkészül újabb verziókkal és pár meglepetéssel."

Megjelent: 345 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert