mystat
Értékelés:
(0 szavazat)

Csoóri Sándor verse ihlette a Henri Gonzo és a Papírsárkányok új dalát - megjelent A tenger arca

- Közzétéve november 29, 2022

Oszd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

A Fran Palermo zenekar dalszerző-frontembere, Henri Gonzo idén indította útjára régóta dédelgetett magyar nyelvű projektjét.

Henri Gonzo és A Papírsárkányok A Tenger Arca

A most megjelenő harmadik kislemezt Csoóri Sándor örököseinek felkérésére, a Vecsei H. Miklós fémjelezte Csoóri-szalon programsorozat keretében szerezte.

Henri Gonzo Fotó Wilhelm Laura

Henri saját bevallása már régóta gondolkodott egy új, magyar nyelvű projektben, a löketet végül a pandémiás időszak adta meg: egy balatoni nyaraló teraszán körvonalazódtak fejében a részletek. Először versmegzenésítésekkel és dalszövegek fordításával próbálkozott, ebből alakult ki végül saját, magyar nyelvű szövegvilága. Erre pedig kiválóan rímel a most megjelenő A tenger arca című dal, amely Csoóri Sándor - Játék a tenger című verséből ered. Az ötletet Vecsei H. Miklós Csoóri-szalon elnevezésű eseménysorozata adta - ennek lényege, hogy a magyar zenei és színházi élet legfontosabb szereplői zenésítik meg Csoóri Sándor egy-egy versét, gondolatát, esszérészletét.

“Rövid kutatás után bukkantam erre a versre, és azonnal megragadott a hangulata, a képi világa. Ritka, hogy valaki ilyen szépen - mintha Marquezt olvasnék - ír körül egy tengerparti élményt és szerelmes állapotot. A dalt első olvasásra akkordozással kísértem. A végleges verzió pedig pontosan az lett, amit az első nekifutásra rádúdóltam, csak meghangszerelve.” - meséli Gonzo.

Henri Gonzo 3. Fotó Könczei Kinga

A felvételt követően jutott eszébe Szinyei Merse Pál - Mare azzurro (azaz kék tenger) című festménye, amelyet a Nemzeti Galéria engedélyével használhattak a dal borítójaként.

Az idén megjelent három kislemezt (TV Hangyák, Záporozó és a most megjelenő A tenger arca) decemberben egy EP, a tervek szerint jövő tavasszal pedig egy album követi majd. A Henri Gonzo és a Papírsárkányok élőben az idei Kolorádó fesztiválon mutatkozott be, elsöprő sikerrel, október 29-én az ötödik koncertjüket adták a Manyiban, az EP-t pedig december 15-én mutatják be az A38 Hajón.

Henri Gonzo és a Papírsárkányok - A Tenger arca:

”Készül a nagylemez egyre közelebb a vége. Decemberben lesz egy EP és tavaszra tervezzük a nagylemezt kihozni. Közben már vágjuk a Noszvaji barlanglakásokban Vadas Gézával és Sápi Gézával rögzített kisfilmünket is amiben három dalt játszunk el, közben pedig videó klippeket készítünk elő. Szeretnénk a dalokhoz sok vizuális alkotást is kapcsolni.”

Henri Gonzo 2. Fotó Pósalaki Anett

Megjelent: 97 alkalommal

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Online Rádió - Partnerek

Streema - Online Radio Stations

Online
rádiók gyűjteménye


HURadio Mobil APP mellyel az Online Lépés Rádiót is hallgathatod!


Megamix Tracker


Dumanet Chat - www.dumanet.hu


szuperpiac.hu


Plixapp kft


hu.jobsora.com