Nyomtatás
2022. november 27., Vasárnap 15:01

Ed Sheeran – Celestial

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Ed Sheeran áll az új Pokémon-játék főcímdala mögött.
Nézzétek meg az izgalmas "Celestial" című dal klipjét itt!

Ed-Sheeran-–-Celestial Ed Sheeran – Celestial | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Rajongóként nem is volt kérdés, hogy elvállalja ezt a felkérést.

A legszokatlanabb együttműködésekben vesz részt napjaink elsőszámú szupersztárja, Ed Sheeran. Augusztusban az argentin rapper, Paulo Londra nagy visszatérésében kollaborált, de ha az elmúlt egy év távlatából válogatunk, fellelhetünk Taylor Swifttel, Lil Baby-vel, Burna Boy-jal, J Balvinnal, Elton Johnnal vagy épp a kultikus metál bandával, a Bring Me The Horizonnal közös szerzeményeket is.

A „Celestial” egy vadonatúj szerzemény, amelyben a négyszeres Grammy-díjas énekes-dalszerző a Pokémon univerzum ismert karaktereit hívta segítségül, hogy megkreálja a november 18-án érkező Pokémon Scarlet és Pokémon Violet elnevezésű Nintendo Switch videójátékok főcímdalát. Ahogy a felvétel címe is sugallja, Sheeran egy igazán égi zenét komponált, ami gyaníthatóan nemcsak az anime és japán játék kedvelőit ragadja majd el. A „Celestial” az Ed Sheeran védjegyének számító, felemelő pop stílusban készült.

„Általános iskolás korom óta játszom Pokémonnal.” – kommentálta Ed. „A bátyámmal kártyákat cserélgettünk, de a játékok voltak a kedvenceim. Imádtam az egész világot, amit létrehoztak; elvonta a figyelmemet, ha olyan negatív dolgok történtek az életemben vagy az iskolában, amiket el akartam felejteni. Bár már 31 éves vagyok, még mindig ugyanazon a Game Boy Coloron játszom Pokémon Yellow-val vagy Silver-rel utazás közben, amikor turnézom. Külön megtiszteltetés, hogy forgathattam egy nosztalgikus videóklipet is a dalhoz.”

Ed gyerekkori rajongása ihlette a kisfilmet, amelyben olyan kedvenc Pokémonjai tűnnek fel, mint Pikachu, Squirtle, Machamp vagy Snorlax. A történet az előadó életének egy tipikus napját követi végig egy kis csavarral fűszerezve, a díjnyertes Yuichi Kodama rendezésében. A japán illusztrátor, Yu Nagaba egyedülálló sketch-art stílusú művészeti irányzatával készült videó tele van meglepetésekkel: visszarepíti a nézőket egy egyszerűbb gyermeki világba, ahol a határ a csillagos ég.

Megjelent: 203 alkalommal Utoljára frissítve:2022. november 27., Vasárnap 17:12
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek