Nyomtatás
2022. november 08., Kedd 21:32

perpEtuum - Napban

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Szuggesztív új dallal és első magyar nyelvű videóklipjével jelentkezik az elektronikus fűszerezésű alt-popban utazó perpētuum.
Nézd meg a "Napban" című dal klipjét itt!

Az őszi melankólia tökéletes ellenszereként megérkezett a "Napban" című újdonságuk, mely izgatott lüktetéssel hív táncba, miközben a mulandóságot állítja szembe a végtelennel. A dalhoz a Cannes-t is megjárt Szelestey Bianka rendezésével forgattak látványos klipet, többek között egy lyukkamera segítségével.

A "Napban" megszületése egy igazi ihletett pillanat volt Girincsi Fruzsina, a zenekar dalszerző-énekesnője számára. A kezdeti zongora-ének verzió szinte kigurult belőle, ezt színezte tovább egy elektronikus alappal, majd a fiúk - Takács Dániel (gitár), Sárosi Áron (basszusgitár) és Telek Attila (dob) - teremtették meg az igazi "Napban-érzést" a ritmikusan eltolt gitárral, a dobbal és a basszus szintetizátorral. Utóbbi egy izgalmas új íz a zenekar boszorkánykonyháján, és újdonságnak számít a magyar nyelv is. Tavasszal megjelent első albumon már helyet kapott pár magyar szerzemény, de Fruzsi mostanra szokott bele igazán az ezzel járó "meztelenségbe".

A perpētuum dalaiban egyszerre van jelen egyfajta szembenézés a saját mélységeinkkel és a bizakodás felemelő érzése is - ez alól a "Napban" sem kivétel.

Azt a lüktető érzést testesíti meg, ami visz előre, és szenvedélyes, mantraszerű szövegét hallva az ember óhatatlanul hozzákapcsolódik.

Fruzsi így foglalta össze a felvétel esszenciáját:

"A létezésünk egy ősi formáját szerettem volna reflektorfénybe hozni, amikor még az archetípusok, a természet képei határozták meg az életünket. Az volt a célom, hogy a különböző metaforák segítségével a mulandóságot állítsam szembe a végtelennel. Megjelennek benne fontos szimbólumok, mint a Nap, a szív, a fény, a láng vagy az árnyék. A 'Napban' egy intenzív lebegés a létezésünk körül, ahol a tünékenység végtelenjében táncolva elveszhetünk egymásban."

Megjelent: 231 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert