Nyomtatás
2022. október 22., Szombat 14:56

Rendőrt hívtak a katalán katonák, mert azt hitték, egy tyúk kémkedik utánuk

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Amióta februárban Putyin parancsot adott Ukrajna lerohanására, az egész világon, Európában pedig különösképp tapasztalni egyfajta háborús paranoiát, hónapok óta már, hogy egy kicsit mindenki tartani kezdett attól, hogy a harcok esetleg eszkalálódnak és az ő országában is véget ér a béke.

Nagy kérdés, lehet-e ezzel magyarázni azt, ami egy katalán kiképzőtáborban esett meg a hónap elején, amikor is helyi katonák egy tyúkot néztek kémnek. A hírek szerint egy apró katalóniai faluban, Sant Climent Sescebesben megbúvó, Álvarez de Castro nevét magán viselő katonai létesítményben gyakorlatozott épp egy alakulat, amikor egy tyúkra bukkantak. És ami igazán felborzolta a kedélyeiket, hogy a tyúkra egy kamera volt erősítve.

A katonák rögtön arra gondoltak, hogy valaki kémkedik utánuk, így riasztották a rendőröket. Akik aztán hamar megállapították, hogy szó sincs kémkedésről, az állat egy tudományos kísérletben vesz részt a közeli Giroani Egyetem Állattani Tanszékének gondozásában. Erre a katonák is hamar rájöhettek volna, hiszen az állat felszerelésén is ott virított az egyetem neve.

A hatóságok a rend kedvéért felkeresték a Tanszéket és a kísérletet végző kutatót, ő azt közölte, hogy egy olyan projekten dolgoznak, amelynek keretében ragadozó vadállatokat követnek nyomon. A tyúk valóban kémkedett, csak épp nem emberek, hanem az említett állatok után. A professzor aztán igazolta, hogy minden szükséges engedéllyel rendelkezik, azért pedig nem tudott felelősséget vállalni, hogy a szárnyas időközben épp hova merészkedett be.

Megjelent: 261 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek