Nyomtatás
2022. október 18., Kedd 19:13

Az ír Michelin-csillagos étterem kiszámlázta a horribilis asztalfoglalási díjat a vendégnek, aki kórházba vitte a gyerekét

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A férfi írásos panaszára az egység tulajdonosa válaszolt.

Panaszt írt egy vendég (pontosabban egy majdnem-vendég), miután egy írországi Michelin-csillagos étterem levonta tőle a foglalási díjat, annak ellenére, hogy feleségével nem tudtak elmenni a tervezett vacsorára, miután gyermeküket kórházba kellett vinniük.

A férfi számlájáról 250 eurót (104 ezer forint) vont le a Kinsale-ben (Cork megye) található Bastion étterem – úgy, hogy feleségével végül el sem jutottak az étterembe.

A panaszra maga a vendéglátóhely egyik tulajdonosa, Helen McDonald válaszolt, írásban. Fontosnak tartotta leszögezni, hogy – ellentétben azzal, amit a férfi felrótt nekik – nem a „semmiért” vonták le tőle az összeget, hanem azért, mert fél órával a tervezett érkezésük, azaz a foglalási időpontjuk előtt mondták le a foglalást.

Az önök asztala egész este üres volt, és az összes étel, amit önnek és a feleségének készítettek, a kukában landolt

– írja a tulajdonos.

A CorkBeo cikkéből kiderül, hogy az étteremben 12 asztal található, 36 vendéget tudnak leültetni. Egy degusztációs menü egy főre 130 euróba (54 ezer forint) kerül.

Az étterem tulajdonosa azt írja, ők megadták arra is az esélyt a férfinak, hogy keressen mást maguk helyett, aki el tudna menni a vacsorára, de nem tudtak szerezni senkit. Helen McDonald azt írja, a férfi közölte vele a vouchere számát a foglalási díj levonása miatt, ezért is nagyon csodálkoztak az étteremben, hogy a vendég később panaszkodott, amikor ezt ténylegesen megtették.

A tulajdonos azt mondja, sajnálja, hogy a családnak kórházba kellett mennie, de minden vendégre ugyanaz a szabály vonatkozik, és senkivel nem tehetnek kivételt.

Megjelent: 381 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek