mystat
Értékelés:
(0 szavazat)

122 éves csokoládét találtak a padláson, rengeteg pénzt kaptak érte

- Közzétéve szeptember 27, 2022

Oszd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Az ősrégi csokoládét még akkor gyártották, amikor Viktória királynő uralkodott Nagy-Britanniában.

Kibontott Tábla Csokoládé

A csokoládé legfeljebb pár évig őrzi meg a minőségét, ennek ellenére egy doboz több mint 122 éves csokiért több mint 500 fontot (233 ezer forintot) fizettek. A Rowntree’s terméke 1900-ben készült, amikor még Viktória királynő uralkodott Nagy-Britanniában.

A fémdobozba zárt csokoládéra Lincolnshire-ben bukkantak rá nemrégiben egy kacatokkal teli dobozban valakinek a padlásán. A héten árverésre bocsátották, és bár 100-200 fontnál többet nem vártak érte, a vevő végül 440 fontért, egyéb díjakkal együtt 529 fontért (242 ezer forintért) szerezte meg a különleges édességet.

Az ősrégi csoki ezúttal természetesen nem mint ínycsiklandó édesség értékes, hanem történelmi tárgyról van szó. A búr háború idején Viktória királynő úgy döntött, hogy csokoládét küld a brit csapatoknak Dél-Afrikába. A fémdobozon Viktória királynő arcképe, címere és a „Dél-Afrika 1900” felirat látható.

Úgy gondolják, hogy a ház tulajdonosának nagyapja kapta a csokoládét, mivel harcolt a háborúban. de nem ette meg az édességet. A szakemberek nem javasolják, hogy most belekóstoljunk. Nem azért, mert veszélyes lenne az egészségre, ám ennyi idő alatt a csokoládé rengeteget veszít az aromájából, állagából és ízéből, vagyis nem lenne egy nagy élmény. A gyűjtők pedig álmukban sem gondolnának arra, hogy megegyenek egy ilyen kincset.

Forrás.: (Metro)

Megjelent: 133 alkalommal

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Online Rádió - Partnerek

Streema - Online Radio Stations

Online
rádiók gyűjteménye


HURadio Mobil APP mellyel az Online Lépés Rádiót is hallgathatod!


Megamix Tracker


Dumanet Chat - www.dumanet.hu


szuperpiac.hu


Plixapp kft


hu.jobsora.com