Nyomtatás
2022. szeptember 19., Hétfő 14:12

Egy családon belül nyolcan mondták ki ugyanabban a ruhában a boldogító igent

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Az esküvői ruhát 1950-ben vették 100 dollárért és úgy tűnik, nem csak szép, szerencsét is hoz viselőinek.

Különböző-esküvői-ruhák-egy-kirakatban-egymás-mellett Egy családon belül nyolcan mondták ki ugyanabban a ruhában a boldogító igent | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Vannak örök darabok, amik anyáról lányára szállnak. Ennek az extrém esete az az eredtileg 1950-ben, mindössze száz dollárért megvásárolt esküvői ruha, melyben Serena Stoneberg Lipari idén augusztus 5-én Chicagoban kimondta a boldogító igent, csak úgy mint előtte már heten a családjából – számolt be a The Washington Post. A 27 éves nő arról mesélt a lapnak, emlékszik rá, mennyit nézte a ruhát gyerekkorában régi fotókon és milyen nagy hatással volt rá, amikor 2013-ban látta az egyik rokonát megházasodni benne.

„Van ebben a ruhában valami igazán varázslatos” – állította és ebben lehet valami, ugyanis, azok közül, akik viselték, eddig senki sem vált el. A mennyasszonyok közül összesen egy nincsen már köztünk. Ő Serena nagymamája Adele Larson Stoneberg, aki eredetileg megvette a ruhát az előkelő Marshall Field’s áruházban. Adele később kölcsönadta két testvérének, amikor megkérték a kezüket majd a saját lányának és az évek során három unokahúgának.

Adele Larson nem sokkal azelőtt hunyt el, hogy Serena megszületett, de a ruha jóvoltából a fiatal nő szerint olyan volt kicsit, mintha a nagymamája is ott lett volna a nagy napon.

Serena szerint senkinek sem kötelező ezt a ruhát viselni a családban, egyszerűen csak mindig ott van lehetőségként. Hozzátette azt is, hogy reméli, talán majd egyszer az ő lánya is ebben esküszik.

Az elmúlt években a család bevezetett egy szabályt, ez pedig az, hogy, noha bárki viselheti a ruhát az esküvői szertartásra, a lagzira másik ruhába kell bújnia. Így próbálják elérni, hogy folt és szakadás mentes maradjon minél tovább.

A The Washington Post Facebook oldalán számos komment érkezett többgenerációs esküvői ruháról szóló cikkhez. Az egyik olvasó azt állította, családjukban hasonló a helyzet. 2006-ban a legidősebb lánya abban a ruhában házasodott meg, amelyben először üknagymamájá mondta ki a boldogító igent 1883-ban. Ő volt a 11. a családjukban, aki viselte a ruhát az esküvőjén. A bejegyzés írója hozzátette, talán unokája lesz majd a 12., de azt is hozzáfűzte, lehet, hogy 139 év után ideje lenne ejteni ezt a hagyományt.

Tavaly decemberben egyébként egy massachusettsi menyasszonyról szóltak a hírek, aki ugyanabban az esküvői ruhában ment férjhez, amit a nagymamája is viselt, amikor megházasodott 1961. június 3-án.

Megjelent: 196 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek