mystat
Értékelés:
(0 szavazat)

Egy rakás kincset találtak a konyhapadlójuk alatt

- Közzétéve szeptember 05, 2022

Oszd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Egy szerencsés pár hihetetlen mennyiségű aranyérmét talált a konyhájuk padlója alatt.

Egy Rakás Kincset Találtak A Konyhapadlójuk Alatt

A 250 000 font (több mint 115 millió forint) értékűre becsült kincset az észak-yorkshire-i Ellerbyben található 18. századi ingatlanban találták meg. A házban lakó pár “The Elderly Hoard“-nak nevezte el a felfedezést, ami idén októberben kerül árverésre. A házaspár 10 éve él az ingatlanban, és 2019-ben fedezték fel a rejtekhelyet, kezdetben azt hitték, hogy egy elektromos kábel.

Közelebbről megvizsgálva döbbenten tapasztalták, hogy egy kólás doboz méretű edényben aranyérméket találtak.

Ezek, mint kiderült, 1610-től 1727-ig, I. Jakab és I. Károly uralkodásától I. Györgyig terjedő időszakból származnak. Mivel a házaspár nem tudta, hogy mennyit érnek az érmék, mert miért is tudnák, kapcsolatba léptek a londoni Spink & Son aukciósházzal, akik elmentek, hogy megvizsgálják. Kiderült, hogy az érmék egy gazdag, befolyásos hull-i kereskedőcsaládhoz, a Fernley-Maisterekhez tartoznak.

A család kezdetben vasércet, fát és szenet importált és exportált – később pedig az 1700-as évek elejéig politikusokként szolgáltak. Joseph Fernley és felesége, Sarah Maister hatalmas vagyont halmoztak fel életük során; Joseph 1725-ben, Sarah pedig 1945-ben halt meg. Most eladásra kínálják a készletüket, amelynek fénypontja egy 1720-as I. György-guinea, amely verdei hibás – az érméről hiányzik a király feje.

Gregory Edmund árverező szerint ez egy lenyűgöző és rendkívül fontos felfedezés.

2021-ben hallhattunk, egy másik csodás felfedezésről: kincsekkel teli hajóroncsokat találtak Izrael középső részén, Cézárea egykori kikötőjének közelében a tenger mélyén. A Régészeti Hatóság a Tel-Avivtól északra, Cézárea területén végzett tengeri feltárásán két ősi hajóroncs kincseit hozta a felszínre, több száz érmét, díszes, ritka drágakövekkel ékesített arany- és ezüstgyűrűket, sasfigurát, harangokat és hajóalkatrészeket.

Forrás.: (LadBible)

Megjelent: 89 alkalommal

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Online Rádió - Partnerek

Streema - Online Radio Stations

Online
rádiók gyűjteménye


HURadio Mobil APP mellyel az Online Lépés Rádiót is hallgathatod!


Megamix Tracker


Dumanet Chat - www.dumanet.hu


szuperpiac.hu


Plixapp kft


hu.jobsora.com