Nyomtatás
2022. augusztus 10., Szerda 16:41

Egy ausztráliai pékségben azért is külön fizetni kell, hogy a zsemlét félbe vágják

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Ki ne tudná, gyűrűzik a világban a megélhetési válság, aminek eredménye, hogy a világon mindenhol egyre többen igyekszenek tudatosan faragni a kiadásaikból, ott spóroli, ahol tudnak, így próbálva valahogy átvészelni ezt az időszakot. Ezzel párhuzamosan a különböző szolgáltatók emelik az árakat, minden egyre drágább, néhány esetben még olyan dolgokért is fizetni kell, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt. Amikor pedig a kétféle magatartás összetalálkozik, menetrendszerűen jönnek a konfliktusok.

Némileg hasonló helyzet állt elő most egy ausztráliai pékségben is, bár hozzá kell tenni gyorsan, hogy a Sydney kínai negyedében található egység lépése nagy valószínűséggel egy barátságosabb gazdasági környezetben is komoly feszültséget generált volna.

A pékségben ugyanis, amint azt a Ladbible megírta, annak is külön megvan az ára, ha a vevő kéri, hogy a zsemléjét vágják félbe. A bolt üzemeltetői nem szívbajosak, mindezt az árlistán is előre jelzik, 20 centet kérnek a manőverért, ami egészen jelképes összeg, a vevők elsöprő többsége azonban így is felháborítónak tartja, hogy már ezért is fizetni kell. Arról nincs tudomás, hogy a pékség részéről bárki hivatalosan kommentálta volna az üzleti lépést.

Megjelent: 375 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek