Nyomtatás
2022. június 07., Kedd 18:12

30 évre eltűnt a teknősük, saját padlásukon bukkantak rá

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A teknősök nagy túlélők, de ennyire? Érdekes történet egy elveszett kedvencről.

30-évre-eltűnt-a-teknősük,-saját-padlásukon-bukkantak-rá 30 évre eltűnt a teknősük, saját padlásukon bukkantak rá | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Az 1980-as években a brazíliai Rio de Janeiróban az Almeida család éppen felújította otthonát, amikor eltűnt a házi kedvencként tartott teknősük. Azt gondolták, hogy az egyik munkás nyitva hagyta a kaput, és így szökhetett meg az állat. És hiába kérdezősködtek a környéken, sajnos senki nem látta Manuelát.

Harminc évvel később, amikor egy haláleset miatt a padláson felhalmozott holmik között válogattak, óriási meglepetés érte őket, rátaláltak ugyanis az elveszettnek hitt teknősre, ami köszöni szépen, nagyon jó egészségnek örvendett annak ellenére, hogy ki tudja mennyi ideje rejtőzködhetett a padláson.

A család szerint Manuela valószínűleg úgy élte túl eltűnését, hogy termeszlárvákkal táplálkozhatott, és ugyan a teknősök nagyon szívós állatok, sokan nem hiszik el, hogy ugyanarról a teknősről van-e szó, és van, aki szerint könnyen lehet, hogy éveken keresztül a családfő titokban gondoskodott róla.

Hogy mi az igazság, az valószínűleg soha nem derül ki, de Almeidáék feltétel nélkül szeretik az teknőst, amire tíz éve bukkantak rá a padláson. Manueláról, vagyis most már, hogy kiderült, hogy valójában hím, Manuelről most a család legfiatalabb tagjai gondoskodnak, de egykori gazdája, Lenita de Almeida rendszeresen meglátogatja őt, és nagyon örül annak, hogy lánya és unokája is ennyire kötődik a teknőshöz.

Forrás.: (via, MyModernMet)

Megjelent: 236 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek