Nyomtatás
2022. május 30., Hétfő 18:51

Újabb cigája bárány született a Debreceni Állatkertben!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A nyár közeledtével is folytatódik a bébibumm a Debreceni Állatkertben, ahol mintegy két hónappal az idei első szaporulat után a napokban ismét egészséges utóddal gyarapodott a cigája juhok csapata.

Újabb-cigája-bárány-született-a-Debreceni-Állatkertben! Újabb cigája bárány született a Debreceni Állatkertben! | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Az életerős kis jerke jókedvűen és sok játékkal, de még anyja gondoskodása mellett tölti idejét az állatsimogatóban, ahol a látogatók születése óta találkozhatnak vele. Őt is érdemes lesz felkeresni az intézményben most szombaton és vasárnap megrendezett Gyermeknapi Karszalagos Hétvégén, amely egész napos gazdag programmal vár majd.

A Debreceni Állatkert kiemelt feladatának tekinti az őshonos, illetve hazánkban nagy múltú állatfajok és fajták génállományának megőrzését, ezért is tartja 2016 óta a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjának törzsállományából származó cigája juhokat. A kisázsiai származású cigája a XVIII. század végén került hazánkba, és igen gyorsan el is terjedt, mivel hegyvidéki eredete ellenére jól alkalmazkodott az alföldi tartáshoz, illetve húsa és teje mellett a helyi juhfajtáknál finomabb gyapja is jól hasznosítható. Jellegzetessége a hosszú, lelógó fül. Több színváltozata is létezik, de Magyarországon a fekete fejű és fehér gyapjas a leggyakoribb.

Megjelent: 283 alkalommal Utoljára frissítve:2022. május 30., Hétfő 18:55
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek