Nyomtatás
Értékelés:
(0 szavazat)

Ex Anima & Dánielfy Gergő – Monofóbia

- Közzétéve május 16, 2022

Ozd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Egy minden generációt érintő, fontos témáról írt dalt a különös elektronikus hangzásért felelős producer, Ex Anima, és A DAL egykori felfedezettje, Dánielfy Gergő. A mélyen pulzáló dance-pop szerzemény a „Monofóbia” címet kapta, ami az „egyedülléttől való szélsőséges félelem” szinonimája.
Nézzétek meg a dalhoz készült videót itt!

Ex Anima & Dánielfy Gergő – Monofóbia

Ex Anima nem véletlenül egyik jó barátját szemelte ki legújabb kiadványához, hiszen a „Monofóbia” című felvételhez a kiváló hangú dalszerző-előadó-színész érzékeny oldala is kellett:

„Amikor az új zene megszületett olyan szövegírót kerestem, akinek a soraihoz én is tudok kötődni, ezért is gondoltam egyből Gergőre” – meséli Simon Miki (Ex Anima). „Előfordul, hogy egy zenére olyan jelzőt is ráaggatnak, ami nem igaz. Az új számban inkább azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az elszigeteltség érzése univerzális. Nincs korcsoporthoz, vagy olyan jelenséghez, mint a járvány, esetleg fizikai dolgokhoz kötve – akkor is érezheted, ha rengeteg ember vesz körbe és minden rendben van, de akkor is megesik, amikor nincs senkid és csak együtt létezel az egyedülléttel.”

A kollaborációban szereplő homályos, elektronikus tónusokat egy kivételes, VHS-kazettával felvett videóklip húzza alá, ami inkább az érzékekre, mintsem a sztoriszálra épít. Olyan képi elemekkel mutatja be az egyetemes elszigeteltség jelenségét, mint az okostelefonok sokasága, egy árnyérintés ábrája, arctalan próbababákkal tömött terem vagy az erdőt rejtő némaság.

Ex Anima 2020-ban debütált a hazai zenei szcénában, stílusteremtő hangzásával pedig hamar elismerést szerzett magának a szakmában. Az álomszerű ambient zene és a könnyed deep house határmezsgyéjén alkotva pedig továbbra is töretlenül menetel előre.

Megjelent: 158 alkalommal