Nyomtatás
2022. május 14., Szombat 11:52

Kirúgták, mert rosszul reagált a meglepetés bulijára

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A férfit korábbi munkáltatója azzal vádolta meg, hogy pánikrohamával megfosztotta kollégáit attól, hogy jól érezzék magukat.

Kirúgták,-mert-rosszul-reagált-a-meglepetés-bulijára Kirúgták, mert rosszul reagált a meglepetés bulijára | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Kentucky államban győzött a bíróságon egy férfi, aki egy rosszul sikerült születésnapi bulival kapcsolatban perelte be korábbi munkáltatóját – számolt be az esetről az Oddity Central hírportál. Kevin Berling egész pontosan azt állította, azért bocsátották el korábbi munkahelyéről, mert pánik rohamot kapott, amikor váratlanul felköszöntötték a kollégái 2019. augusztus 7-én. Olyan rosszul érezte magát a tömeg figyelemének középpontjában, hogy azonnal el is hagyta a helyszínt.

Berling felettese zokon vette, hogy a férfi nem örült a köszöntésnek és számon kérte rajta a viselkedését. Azt állította, hogy a felperese alávaló módon megfosztotta kollégáit annak a lehetőségétől, hogy jól érezzék magukat, a feszült beszélgetés közben azonban Berlingnek ismét pánikrohama lett. Arról nem szóltak a hírek, hogy, pontosan mi történt az egyeztetés alatt, de a cég szerint ez a második eset már felvetette annak a gyanúját, hogy Berling nem tudja kezelni az érzelmeit és képes agresszívvá is válni. Mindent egybevetve, két héttel a születésnapi buli után, úgy döntöttek megválnak tőle.

Berling a bíróságon nyomatékosította, hogy a köszöntés azért is érte váratlanul, mert előzőleg jelezte a felettesének, hogy szorongásos betegségben szenved és kifejezetten kérte, emiatt soha ne tartsanak neki születésnapi bulit. Az alperes erre azt válaszolta, hogy, bár valóban kért tőlük ilyet korábbi dolgozójuk, az időközben teljesen kiment a fejükből. Ez nagy hiba volt a részükről, ugyanis a bíróság végül a felperesnek adott igazat és arra kötelezte a covingtoni Gravity Diagnostics céget, hogy fizessen korábbi dolgozójának 450 ezer dollár (körülbelül 155 millió forint) kártérítést. Az alperesnek még módjában áll fellebbezni a döntés ellen.

Noha Berling nem önként jött el, hanem kirúgták, valószínűleg jó, hogy kikerült a cégtől. Az International Journal of Environment Research and Public Health korábbi tanulmánya szerint ugyanis a rossz munkahelyi légkör, nagyban hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához.

Megjelent: 502 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek