Nyomtatás
2022. május 08., Vasárnap 19:21

Megújul a Kultúrpark arculata!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Debrecen ikonikus intézménye, a Nagyerdei Kultúrpark 2022. május 1-jén ünnepelte az Állatkert és Vidámpark alapításának 64. és 62. évfordulóját.

Új-logó Megújul a Kultúrpark arculata! | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Ehhez a mérföldkőhöz kapcsolódóan május másodikán az ország első vidéki állatkertje és egyetlen klasszikus vidámparkja átfogó arculati megújulásáról ad hírt.

A Vasvári Péter és Biró Tibor tervezőgrafikus művészek munkáját dicsérő új logó célja, hogy a Park vizuális identitásának kifejezésére és a mai kor kommunikációs kihívásaira egyértelmű, világos és igényes választ adjon, amely magában foglalja a hazánkban egyedülálló és Európa-szerte is ritkaságnak számító profilú, szerves egységet alkotó állatkertet, növénykertet és vidámparkot. Továbbá megtestesíti és a jövőre nézve előre vetíti mindhárom tevékenységi ág folyamatos és egyenrangú fejlődését.

Szín- és formavilága összhangban van az alapító okiratban megfogalmazott természet- és örökségvédelmi célokkal, ugyanakkor vidámságot, élénkséget és játékosságot is hordoz. A logóban megjelenik két emblematikus állatkerti büszkeség; a hazánkban csak itt látható és több ízben is sikeresen szaporodó recés zsiráf és a sok évtizedes gazdag debreceni múlttal rendelkező nílusi víziló, valamint a vidámparki hagyományokhoz visszanyúló klasszikus körhinta és az intézménynek otthont adó Nagyerdő állományalkotó fafaja, a kocsányos tölgy – mutatva a Park sokszínűségét.

Az új logó bevezetése csupán origója annak az átfogó folyamatnak, amely során a kiemelt fejlesztések előtt álló intézmény vizuális jelenléte parkon belül és kívül, illetve a virtuális térben tovább erősödik. A terveknek megfelelően az arculati kézikönyv bemutatását követően a nyári szezon végéig honlapjuk és tájékoztató rendszerük is megújul.

Régi-logó Megújul a Kultúrpark arculata! | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Megjelent: 565 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek