Nyomtatás
2022. május 08., Vasárnap 17:21

Idén sem marad üresen a Debreceni Állatkert gabonasikló-ovija!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A Debreceni Állatkert ismét örömhírrel szolgálhat a Pálmaház évről évre sikeresen szaporodó lakói, a gabonasiklók háza tájáról, miután a nagyjából két hónapja keltetőbe helyezett hosszúkás, lágyhéjú tojásokból a múlt héten összesen nyolc egészséges utód bújt elő.

Idén-sem-marad-üresen-a-Debreceni-Állatkert-gabonasikló-ovija! Idén sem marad üresen a Debreceni Állatkert gabonasikló-ovija! | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

A négyféle színváltozatban pompázó siklóbébik szépen cseperednek a kulisszák mögött; első vedlésük sikeresen megtörtént, a mai napon pedig elfogyasztották első napos egereiket. Idő közben a gondozók további tojásokat is felfedeztek a szülők terráriumában, így az intézmény bízik a folyamatos szaporulatban.

Az Észak-Amerikában őshonos vörös gabonasikló (Pantherophis guttatus) nevét arról kapta, hogy gyakran előfordul gabonatárolók környékén. Kedveli a sűrűn benőtt területeket, erdei tisztásokat, elhagyatott épületeket. Elsősorban éjszakai ragadozóként főként rágcsálókkal táplálkozik, de madarakat és denevéreket is elejt. Más siklófélékhez hasonlóan ez a faj sem termel mérget, táplálékát fojtással szerzi. Aktív természetének és viszonylag egyszerű tartási körülményeinek köszönhetően világszerte népszerű hobbiállat, tenyésztése nyomán pedig mára számtalan színváltozata alakult ki.

Megjelent: 467 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek