Nyomtatás
2022. április 26., Kedd 10:55

Gyerektartást fizettethetnek Tennessee-ben azokkal, akik halálos autóbalesetet okoznak ittasan

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A törvényjavaslatot, amely az ittas vezetők áldozataivá váló szülők gyerektartását a baleset okozójával fizettetné meg, az állam képviselőháza és szenátusa már el is fogadta.

Gyerektartást-fizettethetnek-Tennessee-ben-azokkal,-akik-halálos-autóbalesetet-okoznak-ittasan Gyerektartást fizettethetnek Tennessee-ben azokkal, akik halálos autóbalesetet okoznak ittasan | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Egy Tennessee állambeli törvényjavaslat előírná, hogy az elítélt ittas vezetők kötelesek legyenek gyermektartást fizetni áldozataik kiskorú gyerekeinek. A javaslatot az állam törvényhozásának mindkét szintje elfogadta már, és csak arra vár, hogy a kormányzó aláírja – számolt be az ABC News.

Ha az állam vezetője is elfogadja a javaslatot, akkor a jövőben Tennessee állam bíróságai arra kötelezhetik majd a halálos közúti balesetet okozó ittas sofőröket, hogy fizessenek gyermektartási díjat abban az esetben, ha az áldozat fiatalkorúakat nevel.

A kifizetések a törvényjavaslat szerint addig folytatódnának, amíg az áldozat gyereke el nem éri a 18. életévét, vagy le nem érettségizik.Bill Lee kormányzó szóvivője az ABC Newsnak elmondta, hogy amint a jogszabály az asztalára kerül, megvizsgálja azt. A törvényjavaslatot az állam képviselőháza és szenátusa is egyhangúlag fogadta el korábban.

Ahogy ígértem, mindent megteszek, hogy megvédjem legértékesebb erőforrásaink, gyermekeink jövőjét. Büszke vagyok arra, hogy mind a képviselőházban, mind a szenátusban sikerült ezt a törvényjavaslatot olyannyira előremozdítani, hogy Bill Lee kormányzóhoz került aláírásra. (…) A tennessee-iek törődnek egymással, és mindent megteszünk azért, hogy felelősségre vonjuk azokat az embereket, akik úgy döntenek, hogy kárt okoznak

– írta Facebookon Mike Hall, a törvényjavaslatot benyújtó képviselő.

A javaslat a bíróságra bízná annak meghatározását, hogy az elítélt ittas vezetőket mekkora tartásdíj megfizetésére köteleznék úgy, hogy közben a gyerek, a túlélő szülő (vagy gyám) anyagi szükségleteit és erőforrásait, valamint a gyerek által megszokott életszínvonalat is figyelembe vennék.

A börtönben ülő és fizetésre képtelen járművezetőknek szabadulásuk után legfeljebb egy év állna rendelkezésükre a fizetés megkezdésére.

A törvényjavaslatban az is szerepel, hogy ha egy gyerek túlélő szülője vagy gyámja még a büntetőeljárás lezárása előtt perelné be a baleset okozóját, akkor az ittas sofőrt nem kötelezhetik gyerektartás fizetésére.

Megjelent: 536 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek