Nyomtatás
2021. december 06., Hétfő 18:38

Visszahívott egy egész rajzfilmet a Disney, miután felbukkant benne egy meztelen nő

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Viccnek szánta a Mentőcsapat utómunkacsapata, botrány lett belőle.

Visszahívott-egy-egész-rajzfilmet-a-Disney,-miután-felbukkant-benne-egy-meztelen-nő Visszahívott egy egész rajzfilmet a Disney, miután felbukkant benne egy meztelen nő | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Sok-sok városi legenda övezi a Disney klasszikus rajzfilmjeit, ezek többsége persze jól hangzó ostobaság, amiben inkább csak szeretnének hinni az összeesküvéselmélet-mániások, különösebb valóságalapjuk nincsen. Ilyen a SEX felirat az Oroszlánkirályban, vagy a Kis hableány rejtett pénisze a film plakátján, és látszólag ilyen a Mentőcsapat (The Rescuers) című 1977-es animációs filmben felbukkanó meztelen nő is. Annyi a bökkenő, hogy ez utóbbi véletlenül igaz.

1999-ben a Disney-nek több mint 3 millió példányt kellett visszahívnia az igazi klasszikusokhoz képest kevéssé ismert film VHS-változatából, miután egy néző kiszúrta, hogy az egyik jelenetben két egész képkocka erejéig felbukkan egy meztelen (felsőtestű) női alak egy ablakban. Mivel az adott jelenetben követhetetlen sebességgel száguld a néző szeme előtt a háttér, amely a szoftpornós képet is tartalmazza, érthetetlen, hogy vette észre a néző, hacsak nem nézte végig kockáról kockára az egész filmet.

Erről a képsorról van szó – ha az olvasó nem veszi észre a turpisságot, az nem az ő hibája.

Akárhogy is, az ügyből botrány lett, a Disney pedig visszahívta a rajzfilmet arra hivatkozva, hogy be kell tartania a családbarát tartalmakra vonatkozó ígéretüket a nézők felé. Ráadásul úgy tűnik, hogy a meztelen nőt már az eredeti, 1977-es moziváltozat is tartalmazta, ezt maga a Disney ismerte el, hozzátéve, hogy nem ők, hanem az utómunkáért felelős külsős csapat csempészte be a melleket a cuki egerekről szóló filmbe. Érdekesség, hogy az 1992-es videóváltozat megúszta a merényletet, azt ugyanis más filmszalagok alapján készítették.

Forrás.: snopes.com

Megjelent: 472 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek