Nyomtatás
Értékelés:
(0 szavazat)

Kijárási korlátozást vezetnek be a macskákra egy ausztrál városban

- Közzétéve november 30, 2021

Ozd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Érdekes lépésre készül az ausztrál Perth területén található kisváros: a fremantle-i városi tanács azt vitatja épp, hogy kültéren csak pórázon lehessen sétáltatni a macskákat, egyébként pedig tilos legyen kiengedni a házikedvenceket – írja a LadBible.

Kijárási Korlátozást Vezetnek Be A Macskákra Egy Ausztrál Városban

A szabályozás értelmében kitiltanák a macskákat a természetes bokros területekről, a vadon élő állatok menedékhelyének tekinthető kertekből, a középsávokból és az utcai fákról.

Az indítványt Fremantle város tanácsosai támogatták, és hatályos lesz a város 750 regisztrált macskájára. A cél az, hogy a természetvédelmi területek állat- és növényvilágát megóvják a négylábúaktól.

Ausztráliában korábban is volt probléma a házimacskákkal: statisztikák szerint évente 300 millió őshonos állattal végeznek a házimacskák a kontinensen.

A hivatalos becslések szerint mintegy 2,7 millió ausztrál háztartásban – ez több mint 25 százalék – tartanak macskát, az érintett háztartások nagyjából 50 százalékában többet is. Ez összesen 3,8 millió házimacskát jelent.

A Wildlife Research című folyóiratban publikált tanulmány szerint nagyjából 1,1 millió házimacska biztonságosan el van zárva a nap 24 órájában, vagyis nem jelent fenyegetést a helyi vadvilágra.

A fennmaradó 2,7 millió házikedvenc azonban szabadon mászkálhat és vadászat, ami azt jelenti, hogy fejenként évente átlagosan 110 őshonos állattal – 40 hüllővel, 38 madárral és 32 emlőssel – végeznek. Ez összesen 297 millió őshonos állatot jelent éves szinten.

Megjelent: 147 alkalommal