Nyomtatás
2021. november 05., Péntek 10:22

Turistalátványosság lett az autóból, ami 47 évig parkolt ugyanott, egy olasz városkában

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Valódi látványosság lett egy öreg autóból az Olaszország északkeleti részén fekvő Coneglianoban. A tulajdonos 1974-ben parkolta le az utcán a járgányt, amit aztán 2021 októberében szállítottak el.

GOOGLE STREET VIEW

A legtöbben a Google Street View segítségével keresik fel azt az 1961-es évjáratú Lancia Fulviát, mely 47 éve állt Conegliano egyik utcáján, de sok turista személyesen is elzarándokolt hozzá, hogy a saját szemével is megnézhesse – írja a helyi sajtóra hivatkozva az Independent című brit lap.

A Fulvia tulajdonosa, a 94 éves Angelo Fregolent és a felesége, Bertilla Modolo negyven éven át üzemeltettek egy újságos boltot az utcában. A férfi azért parkolta le az autót közvetlenül az üzlet előtt, mert a csomagtartóját afféle raktárként használta. Amikor házaspár nyugdíjba vonult, a Fulviát egyszerűen otthagyták az utcán, az autó pedig az évek során valódi látványossággá vált.

Az önkormányzat 47 év után, október 20-án szállíttatta el az autót, melyet aztán kiállítottak a padovai Moto d’Epoca autókiállításon. A járművet a rendezvény után rekonstruálják, és egy iskola mellett állítják majd ki, nem messze a tulajdonosok lakásától.

Megjelent: 384 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek