Nyomtatás
2021. október 31., Vasárnap 18:53

Oie x Solére - Fel (Remix)

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Felfokozott magasságokba repíti hallgatóit OIEE, azaz Kocsis Bence és Solére, vagyis Szigeti Zsófi "FEL" című dala, ami nem mellesleg OIEE első magyar nyelvű remixe.
Nézd meg itt a "FEL" című dal videóját!

Kocsis Bence több mint egy évtizede a hazai underground zene aktív alakja, aki három éve a Window és a Saverne mellé létrehozta produceri szólóprojektjét, az OIEE-t. Jó pár sikeres single, majd 2020-ban megjelent debütlemeze, az "URBAN CAMOUFLAGE" után ismét új anyagokon dolgozik, ezek első darabja a Solére-dal újragondolása.

A "FEL" című szerzemény az első lockdown alatt született, amikor az énekesnő hónapokra elszakadt a szerelmétől, majd amikor újra együtt lehettek, távolinak érezte őt. Zsófi Bence karrierjét évek óta nagyon közelről követi, hiszen régi barátok, nem csoda hát, hogy így vallott az együttműködésről: "Nagyon boldog voltam, hogy végre találkoztattuk a zenénket, és megszületett a 'FEL'. A közös munka zenei oldala, illetve a forgatások is iszonyúan inspirálóan hatottak rám. Ez az a remix, ami lehetővé teszi, hogy Solére szóljon egy késő esti, budapesti bulin. Elég büszke vagyok ránk."

"Zsófival rendszeresen mutogatjuk egymásnak a zenéinket, és gyakran felmerült, hogy ha van ötlet, dolgozzak bele dalokba, a 'FEL'-nél pedig bedobta a remix lehetőségét" - mesélt OIEE a projektről. "Ami kicsit rendhagyó, hogy először csak a master sávot küldték el az eredetiből, hogy hallgassak rá. Végül egyből jött pár ötlet, és így született meg a végeredmény, tehát a metódus jobban hasonlított egy klasszikus sampling használatra. Annyira működött így is, hogy végül utólag nem akartuk sávokra szétszedni a dalt."

Megjelent: 385 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek