Nyomtatás
2021. augusztus 03., Kedd 18:23

Hihetetlenül ritka: terhesen esett teherbe egy brit nő

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A 39 éves Rebecca Roberts a terhessége harmadik hónapjában volt, amikor valami igazán meglepő dolgot fedeztek fel az orvosok egy ultrahangvizsgálat alatt. Egy újabb magzatot.

CNN

Tiszta őrület volt, teherbe estem, miközben már terhes voltam – mondta el az anyuka a CNN amerikai hírtelevíziónak.

A nő, aki ekkor már három éve próbálkozott párjával, hozzátette:

Olyan volt, mintha nyertem volna a lottón.

Az orvosok megállapították, hogy az első gyerek, a fiú Noah húga, Rosalie három héttel később fogant meg. A pár egy ideig ugyan aggódott amiatt, hogy nem fog megfelelően fejlődni az anyaméhben, az vizsgálatok mindig arra jutottak, hogy pont úgy nő, ahogy kell neki.

Ilyen eset rendkívül ritkának számít. Ez az úgynevezett szuperfetáció, amiről dr. Kapás István, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza 2017-ben a Házipatikának elmondta:

Ez nagyon-nagyon ritka, de létező jelenség. A szülészet-nőgyógyászat tankönyv alig két mondatot tartalmaz erre vonatkozóan, de a nemzetközi irodalomban is csupán néhány esetleírással lehet találkozni.

A CNN cikke szerint az egész világon kevesebb, mint tíz ilyen esetet jegyeztek eddig fel. dr. Kapás István elmondása szerint az orvostudomány előtt egyelőre nem teljesen tisztázott, milyen folyamatok révén jöhet létre szuperfetáció.

Rebecca Roberts gyermekei 2020 szeptemberében császármetszéssel jöttek világra, és mindketten inkubátorban kezdték az életüket. Noah három héttel később, míg Rosalie 95 nap után mehetett haza, és mindketten egészségesek.

Megjelent: 446 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek