Nyomtatás
2021. július 23., Péntek 15:40

15 év után visszanyerte a látását Connie, aki egy orvosi tévedés miatt volt vak

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Banális tévedés miatt hitte magát 15 évig vaknak a nő.

15 év után visszanyerte a látását Connie, aki egy orvosi tévedés miatt volt vak. Fotó: Unsplash

Connie Parke még 2003-ban kezdte észlelni, hogy furcsa formákat és fényeket lát vezetés közben, ezért fordult szemészhez. A kórházban azonban közölték vele, hogy súlyos, nem operálható, glaukómája, azaz zöld hályoga van, ezért nem lehet megakadályozni, hogy megvakuljon.

Öt és fél hónappal később már a látása 85 százalékát elvesztette, az addigi élete teljesen felborult, 2004-ben pedig még otthonából is elköltözött, hogy egy vakok számára létrehozott iskolában tanulhasson – írja a megrendítő esetet a Blikk.

Tizenöt évvel a tragikus diagnózis után azonban kiderült, hogy betegsége egy „egyszerű” szürke hályog volt, amit operációval könnyedén helyrehoztak, így a jelenleg 59 éves Connie visszanyerte a látását.

“Másfél évtizeden át vak voltam, az orvosok hibájából.

Azon a napon, amikor a specialista közölte, hogy a retinám teljesen ép, a férjem és én borzalmasan felhúztuk magunkat. Szörnyen haragudtam az orvosokra, akik nem jöttek rá erre korábban, mi a baj.

Ám miután a szürke hályog műtét után levették a szememről a tapaszt, és újra láttam, minden harag elszállt belőlem” – idézte a nő szavait a Flipboard.

Megjelent: 679 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek