Interjúink

Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
  mystat
mystat
Értékelés:
(0 szavazat)

Bébibumm a Debreceni Állatkert kék páváinál!

- Közzétéve június 08, 2021

Ozd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Az idei tavasz a cívisvárosi intézmény kék pávacsapatában is eseménydúsan telt, miután nem kevesebb, mint négy tojásból kelt ki fióka május 7-én mintegy 28 nap kelést követően.

Bébibumm a Debreceni Állatkert kék páváinál!

Az egyelőre ismeretlen nemű apróságokat anyjuk neveli a kulisszák mögött, de szépen cseperednek, így a remények szerint a nyár végére már a látogatók előtt is bemutatkozhatnak.

A fácánfélék családjába tartozó kék vagy indiai páva (Pavo cristatus) az indiai szubkontinens és Srí Lanka erdős területein őshonos. A faj ikonikus külső jegye a hímek átlagosan 200 színpompás farokfedő tollból álló uszálya, amelynek kitárásával 2-3 éves koruktól kezdve versengenek a barna-fehér színezetű tojók kegyeiért. Különleges szépsége és a farokfedő tollain található mintázatok, az úgynevezett pávaszemek miatt a hindu vallásban szent állatként tisztelik, emellett csaknem fél évszázada India egyik nemzeti jelképe. Európába Nagy Sándor hódításai nyomán került, mára pedig világszerte elterjedt díszmadár és háziállat.

Bár eredeti élőhelyén a törvény és a helyi kultúrában betöltött szerepe egyaránt védi, állománya pedig egyelőre népes, a húsáért való illegális vadászata folyamatos problémát jelent, így a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján. A Debreceni Állatkertben a kék pávák mellett azok természetes színmutációjával, a fehér pávával is találkozhatnak a látogatók.

Megjelent: 37 alkalommal

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Online Rádió - Partnerek

Streema - Online Radio Stations

Online
rádiók gyűjteménye


Keresőoptimalizálás (SEO) tanfolyam + SEOZSENI ingyenes regisztráció


Megamix Tracker


Dumanet Chat - www.dumanet.hu


szuperpiac.hu


Plixapp kft


hu.jobsora.com