Interjúink

Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
  mystat
mystat
Értékelés:
(0 szavazat)

Újabb gyermekáldás a Debreceni Állatkert parlagi szamárménesében!

- Közzétéve június 07, 2021

Ozd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Miután a tavalyi évben összesen három utódot köszönthetett a parlagi szamaraknál, a Debreceni Állatkert az idei nyár első napján újabb csikó születéséről számolt be.

Újabb gyermekáldás a Debreceni Állatkert parlagi szamárménesében!

Az életerős és kifogástalan étvágyú kis fehér csődör május 22-én, a biodiverzitás világnapján és egyben a magyar természet napján jött világra, gondozói pedig – hagyományukhoz híven – a születésnapjára eső névnap szerint keresztelték el, így az Atos nevet kapta. Érdekesség, hogy apja az intézmény Laci nevű, tekintélyes korú csődöre, aki egészen 1998 óta él a Nagyerdő fái alatt, a gondos tartásnak és nem utolsósorban kiváló genetikájának köszönhetően pedig a mai napig igen aktív. Bár születése után nem sokkal már lábra is állt, Atos még jó ideig gondoskodó anyja, Szamóca mellett marad, akinek társaságában a látogatók is megtekinthetik a tevék kifutója melletti karámban.

A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak; többek között hazánk egyetlen őshonos szamárfajtáját, a parlagi szamarat is. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló Csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

Megjelent: 34 alkalommal

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Online Rádió - Partnerek

Streema - Online Radio Stations

Online
rádiók gyűjteménye


Keresőoptimalizálás (SEO) tanfolyam + SEOZSENI ingyenes regisztráció


Megamix Tracker


Dumanet Chat - www.dumanet.hu


szuperpiac.hu


Plixapp kft


hu.jobsora.com