Nyomtatás
Értékelés:
(0 szavazat)

Csodás lakóautóvá alakította egy pár a nagyszülők buszát

- Közzétéve május 19, 2021

Ozd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

A közel 70 éves jármű új életre kelt és várja a családi kalandozásokat.

Pazar lakóautóként éledt újjá a 70 éves iskolabusz - Jacklingék busza hasonlóképpen nézhetett ki, amikor még iskolásokat szállított (Fotó: Getty Images)

Az amerikai John Jackling nagyszülei még a hetvenes években vásároltak egy 1954-ben gyártott iskolabuszt, amellyel aztán két kontinenst is bejártak, több mint 440 000 kilométert megtéve – írja a Fox News weboldala.

Most az unokáknak is hasonló tervei vannak a pisztáciazöld busszal, amelyet elképesztő aprólékossággal újítottak fel.

„Mindent kiszedtünk” – magyarázta a 42 éves Jackling a Fox Newsnak nyilatkozva. „Még az oldallemezeket is leszereltük, lekaptuk a tetőt is, hogy meg tudjuk növelni a belmagasságot. Nem sok minden maradt az eredeti buszból, mert kicseréltük az első és hátsó tengelyeket és a felfüggesztéseket is.”

Jackling és felesége azt tervezik, hogy két évig tartó hosszú útra indulnak majd a busszal, a kalandjaikról pedig beszámolnak a Crowned In Style című Instagram-oldalukon. A kalandok során persze szükség van a civilizáció áldásaira is, így a buszra került egy nagyobb kapacitású akkumulátor és egy hatalmas víztartály is: ezek körülbelül két heti energiával és vízzel tudják ellátni az utasokat. Az áram-utánpótlásról napelem panelek gondoskodnak.

Jacklingék a kényelemre is gondoltak, a buszra ugyanis került elektromos öblítésű vécé, padlófűtéssel (!) ellátott zuhanykabin, négy személy kiszolgálására alkalmas bár, fatüzelésű sütő és grill, de két minihűtő és klímaberendezés is van a fedélzeten.

A kikapcsolódást egy nagyméretű franciaágy és kényelmes kanapé is segíti. Természetesen tévé is van a buszon, de kialakítottak két dolgozósarkot is, ahol a házaspár tagjai a számítógépüket is használhatják.

Mivel nem akarnak eladósodni, Jacklingék az út idejére kiadják a lakásukat és pár használati tárgyukat is eladták. Egyelőre még nem tudják, hogy pontosan merre indulnak, még csak tervezgetik az útvonalat, csupán annyit tűztek ki maguk elé, hogy 2022 márciusában vágnak neki a nagy kalandnak.

Megjelent: 113 alkalommal