Interjúink

Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
     mystat

mystat
×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 66
Értékelés:
(1 szavazat)

A nők büdösebbet szellentenek, mint a férfiak – mutatott rá egyértelműen egy kutatás

- Közzétéve május 01, 2021

Ozd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Térfogatban a férfiak a nyerők, de az orvos szerint ez az adat már inkább a minőségről szól.

Van az a mondás, hogy a lányok nem szellentenek, vagy ha mégis, az egészen biztos, hogy rózsaillatú. Talán nincs is olyan ember, aki ne találkozott volna ezzel a mítosszal, ami természetesen hazugság. Méghozzá olyannyira, hogy egy több mint húsz éves tanulmány korábban már egyértelműen megállapította, hogy a nők szellentése büdösebb, mint a férfiaké.

Erre a TikTokon Mad Medicine néven futó orvos hívta fel a figyelmet, amin a Ladbible szeme is megakadt. Az orvos szerint 1998-ban kutatók a puffadásról szerettek volna több információt megtudni, köztük azt is, hogy milyen különbségekkel zajlik le a folyamat a férfiak és a nők szervezetében.

@madmedicine

@LADIES, DON’T SHOOT THE MESSENGER! 😭😂 ##crazybodyfacts ##humanbodyfacts ##farts ##fartfacts ##medicine ##doctor ##olympicscountdown ##notaperfectperson

♬ Chillest in the Room - L.Dre

Persze nehéz megmondani, hogy mennyire lehet készpénznek venni ezeket az eredményeket, hiszen a kutatás több mint húsz éve készült, ráadásul nem is túl nagy mintán végezték. A vizsgálatban összesen 16 személy vett részt 18 és 47 éves kor között, és csak azokat zárták ki, akiknek a megelőző három hónapban volt gasztrointesztinális betegségük, vagy antibiotikumot szedtek. A tesztelést megelőző napon az alanyoknak 200 gramm babot kellett befalniuk, a gázgyűjtés előtt két órával pedig 15 gramm laktulózt adtak mindnekinek, hogy fokozzák a várt hatást.

Az eredményeket úgy sikerült megállapítani, hogy a tudományos berendezések használata mellett két embernek is az volt a feladata, hogy a kutatásban résztvevő alanyok szellentéseit szagolja, és osztályozza azokat büdösségük szerint. Ezek alapján az derült ki, hogy míg a férfiak átlagosan jóval többet szellentenek, a nőknél nagyobb volt a hidrogén-szulfid koncentrációja, ami az orrfacsaró szagok első számú felelőse.

Számokra lefordítva:

A férfiaknál 0,59 volt a kénkoncentráció szellentésenként, míg ugyanez a szám a nőknél 1,77-re rúgott. Eközben a férfiak szellentéseinek össztérfogata 119 ml volt, szemben a nők 88 ml-jével – de a TikTok-doktor szerint ez az adat már inkább a minőségről szól, nem a mennyiségről.

Az eredmények tehát elég sokatmondóak, ugyanakkor könnyen lehet, hogy az itt mért adatok már elavultak. Nem csodálkoznánk, ha a videó által generált hihetetlen érdeklődés végül arra sarkallna egy szakértői csoportot, hogy 23 évvel később megismételjék a kutatást, és a végére járjanak, hogy egyszeri alkalomról volt szó, vagy tényleg a nők szellentik a büdösebbet.

Megjelent: 33 alkalommal

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Online Rádió - Partnerek

A legolcsóbb rádiószervertől a fullextrásig!


Streema - Online Radio Stations

Online
rádiók gyűjteménye


Keresőoptimalizálás (SEO) tanfolyam + SEOZSENI ingyenes regisztráció


Megamix Tracker


Dumanet Chat - www.dumanet.huszuperpiac.hu


Plixapp kft


hu.jobsora.com