Nyomtatás
2021. április 07., Szerda 11:43

Egymillió dolláros kártérítést kell fizetnie az Ubernek, mert megtagadták egy vak nőtől a fuvart

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Többször azért utasították el, mert a kutyája is vele utazott volna.

1,1 millió dolláros kártérítés kifizetésére kötelezte a bíróság az Ubert, amiért a cég sofőrei rendre megtagadták egy vak nőtől a fuvart, számolt be róla a Daily Mail.

A San Fransisco-i Lisa Irving elmondása szerint legalább tizennégyszer utasították vissza a kéréseit, a legtöbb esetben azért, mert a nővel utazott volna a golden retriever fajtájú vakvezető kutyája, Bernie is.

A bíróságon a nő elmondta, a sofőrök lemondásai miatt többször is elkésett a munkából, lemaradt a karácsonyi istentiszteletről és egy születésnapi ünnepség is kútba esett a közelmúltban a meghiúsult fuvarok miatt. Mindezek azt üzenték neki, hogy ő nem számít, és nincs joga ahhoz, hogy a saját elképzelései szerint élje az életét. Az amerikai törvények szigorúan tiltják, hogy megtagadjanak bármilyen szolgáltatást azon vak emberektől, akik terápiás kutyát alkalmaznak, így várható volt, hogy Irving meg fogja nyerni a pert. A bíróság 324 ezer dolláros kártérítést ítélt meg a nőnek, valamint további 805 ezer dollárt az ügyvédi költségeire.

Az Uber hevesen vitatja az ítéletet, és azzal érvel, hogy a sofőrei egyéni vállalkozók, ezért nem felelős a magatartásukért.

A nő a sajtónak elmondta, sajnálja, hogy így alakult, de szeretné ha az ő jogait is tiszteletben tartanák, az ügy pedig szerinte azt üzeni, hogy a sofőrök által tanúsított viselkedés nem megengedett, az elkövető pedig felelősségre vonható.

Megjelent: 570 alkalommal
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek