Nyomtatás
2018. február 28., Szerda 16:57

Fél évszázados jubileum – megjelent Tolcsvay László új lemeze

Értékelés:
(0 szavazat)

Tolcsvay László, a Tolcsvay Trió és a Fonográf együttes alapító tagja sok nagysikerű musical és rockopera zeneszerzője, már 1968 óta ismert a közönség előtt.

Az új lemez hivatalos borítója

Pont az idén lesz ötven éve, hogy dalokat ír és a közönség előtt áll az idén 68 éves muzsikus. Ezt a „számmisztikát” felfedezve és kihasználva jelent meg új albuma, mely stílusosan a ’68. címet kapta.

A CD-n szereplő ma már örökzöld dalokat maga Tolcsvay László válogatta össze, aki ezeket a számokat és gondolatokat érzi magához a legközelebb. A sokszínű összeállításban találhatunk romantikus, dögös vagy elgondolkodtató nótákat, természetesen Az első villamos, a Jöjj kedvesem és a Nemzeti dal is rákerült a lemezre. A legendás dalok között szerepelnek régi és új felvételek, valamint egy BS-beli koncerten rögzített nóta is. Bónuszként egy vadonatúj dal is hallható.

 

Munkássága röviden:

A jelenleg elsősorban rockopera és musical szerzőként jegyzett Tolcsvay László a hatvanas évek beat-generációjának egyik kimagasló egyénisége. Klasszikus zenei tanulmányai mellett beatzenekarokban játszott, tizenhat évesen már dalokat komponált. A TOLCSVAY TRIO alapító tagja. 1968-ban vált ismertté, mikor megnyerte a Ki mit tud-ot. Együttesük elsőként ötvözte a rock-muzsika elemeit a magyar népzenével, új utat nyitva ezzel a hazai rockzenének. Az 1973-ban komponált Petőfi Sándor versére, azóta már legendássá vált Nemzeti dalt korosztályának himnuszává lett. 1973-tól a FONOGRÁF együttes tagja és zeneszerzője volt, több mint tíz lemezt készítettek együtt. A 70-es években Kelet-Európa egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. Szerepeltek Hollandia, Belgium és Németország színpadain és TV programjaiban is.

 

 A lemezen hallható két dal:

Jöjj Kedvesem:


 

Hunyd le a szemed:


Megjelent: 436 alkalommal Utoljára frissítve:2018. március 10., Szombat 09:42
user Fél évszázados jubileum – megjelent Tolcsvay László új lemeze | Online Rádió - Egy Lépéssel Közelebb Hozzád! _ LépésRádió

Legfrissebbek a szerzőtől:

Kapcsolódó elemek