Nyomtatás
2021. február 20., Szombat 16:47

„Lenyűgöző” hópénisz sokkolta az autósokat egy svédországi körforgalomban

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A helyi turisztikai cég vezetője szerint ámulatba ejtő az alkotás, de a közlekedésbiztonsági hatóság szerint inkább veszélyes.

Deagreez / Gettyimages - Illusztráció

Egy hatalmas, nagyjából három méter magas, és meglepően részletgazdag, hóból készült pénisz jelent meg a svédországi Borås város közelében, egy körforgalom kellős közepén – jelentette a helyi sajtó. A jól kidolgozott alkotáson már első ránézésre látszik, hogy nem egy kezdő csinálta, és ezt meg is erősítette egy helyi lakos, akinek elmondása szerint öt éve minden télen megjelenik ott különös szobor.

A település turisztikai hivatalának vezetője elnevette magát, amikor meglátta a hópéniszről készült fotókat. Helena Alçenius a Göteborgs-Posten című lapnak kijelentette:

Egy kicsit le vagyok nyűgözve.

A nő egy kérdésre válaszolva kijelentette, nem hiszi, hogy a hópénisz pozitív vagy negatív irányba befolyásolná az alapításának négyszázadik évfordulójára készülő város megítélését. Példaként említette, hogy pár éve a település úgy került be a hírekbe, mint az a hely, ahol a svéd nők a legjobban élvezik a szexet, de már arra is csak kevesen emlékeznek.

A svéd közlekedésügyi hatóság közben nem a művészi értékeket látta az alkotásban, hanem egy, a közlekedésbiztonságot veszélyeztető tárgyat. A hatóság szóvivője a helyi sajtónak elmondta, a törvények tiltják olyan művészeti alkotások elhelyezését, ami zavarja a közlekedést, és a hópénisz is ilyen.

A szóvivő elmondása szerint valószínű, hogy alvállalkozójuk meg fogja szüntetni a figyelemzavaró tárgyat, de lehet, hogy az időjárás még azelőtt meg fogja szüntetni a problémát.

Megjelent: 1173 alkalommal Utoljára frissítve:2021. február 20., Szombat 16:47
Holló Róbert

Legfrissebbek a szerzőtől:Holló Róbert

Kapcsolódó elemek