Újragondolták a jelzőlámpákat a telefonnyomkodó emberek miatt Aktuális információink:

Tárhely szolgáltatónk:


Kérd kedvenc felvételed, vagy üzenj nekünk Facebookon!

Mai névnaposunk

2017. december 12. Kedd
Gabriella

 
A Nap kel 07:29-kor,
nyugszik 16:00-kor.

Holnap
Luca, Otília, Lúcia
napja lesz.

Arról, hogy milyen veszélyei vannak a vezetés közbeni telefonhasználatnak, már több komoly felmérés, kutatás is készült. Újragondolták a jelzőlámpákat a telefonnyomkodó emberek miatt

A gyaloglás közben folytatott telefonnyomkodás veszélyeivel azonban eddig még nem nagyon foglalkoztak, most azonban az amerikai National Safety Council közlekedésbiztonsági civil szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre gyakrabban fordulnak elő olyan balesetek, amelyeket a telefon birizgálása okoz, miközben tulajdonosa az utcán sétál. Mivel a tiltás jellemzően nem szokott eredményre vezetni, egy holland kisvárosban más megoldás utánnéztek. Az Amszterdam és Rotterdam között nagyjából félúton található Bodegravenben ugyanis bevezették a Light Line fantázianevű jelzőlámpákat. Valójában egy zöld-piros LED-sávról van szó, amelyet a zebrák előtt a járdába építenek, hogy az okostelefonjukra meredő emberek is időben érzékeljék, ha útkereszteződéshez érkeztek. A projektet életre hívó vállalat, a HIG Traffic Systems első, megfigyelésen alapuló vizsgálatai szerint már most is érzékelhetőek a fejlesztés pozitív eredményei. A LED-sáv a hagyományos jelzőlámpákkal szinkronban váltja a színét és ugyanúgy villog is, mielőtt pirosra váltana. Az első tapasztalatok alapján pedig kisebb módosításokkal azt is lehetővé tették, hogy a színtévesztők is megfelelően érzékeljék, hogy épp szabad-e az áthaladás vagy sem. Az eddigi beszámolók szerint a legnagyobb eredmény az, hogy a telefont nyomkodó emberek a járda szélétől biztonságos távolságban állnak meg, így nem fenyeget az a veszély, hogy egy közlekedő autó elsodorja őket. Bár látszólag sikeres volt a kísérlet, az új jelzőlámpák nem mindenkinek nyerték el a tetszését. A Holland Közlekedésbiztonsági Szövetség, a VVN szerint nem szerencsés az alkalmazásuk, mert ezzel legitimálják a telefonok nem biztonságos használatát.

e-max.it: your social media marketing partner

Bejelentkezés

Kattints a Facebook, Twitter, vagy a Google ikonra és már be is léptél oldalunkra!

     

Fontos! A belépéssel egyben regisztrálod Facebook, Twitter, vagy a Google Profilodat oldalunkon! Ha nem szeretnéd Facebook, Twitter, vagy a Google Profilod oldalunkhoz csatlakoztatni akkor beléphetsz és regisztrálhatsz weblapunkra az alábbi linkre kattintva is:
Belépés és Regisztráció a Lépés Rádió Oldalára Közösségi Profil nélkül!

InterAktív - Minden ami Erotika,
Párkapcsolat és Szex!

Bannerek


http://www.AUTOalkatreszOnline24.hu
mti hirfelhasznalo
Dumanet Chat

Szuper Piac

Szavazások!

Facebook