Tóth Szabina egy évig volt a New Level Empire zongoristája és női énekese, ám idén már saját zenei projektjére koncentrál. A Sabina nevű formációban popzenét játszanak magyar szöveggel. Rövidesen megjelenik első lemezük, melyről a "Szépia" című debütáló dalhoz a közelmúltban egy látványos imageklipet is készítettek.
Nézd meg a videóklipet itt:

Első albumukon a dalszerző, zongorista, énekesnő olyan zenészekkel dolgozik együtt, mint Wagner Emil (ex-Wellhello), Pál Gábor (Compact Disco), Ozsváth Gergely (Hősök), valamint Tariska Szabolcs dalszövegíró és Szakos Krisztián producer. Szabina 5 évesen kezdett zongorázni, a zeneiskola után a konzervatórium és a zeneművészeti egyetem következett, ahol klasszikus zongoristaként végzett. Ezután belecsöppent az underground pop világába, és megalapította első popzenekarát MC Kemonnal. Zenéjükre hatással van Sabina klasszikus zeneisége, Mao elektronikus világa és Krisztián populáris ízlése. A magyar nyelvű dalokban a zongora központi szerepet kap az ének mellett, mivel ez Sabina védjegye. A stílusok roppant színesek a pop keretein belül. Megtalálható benne a szintipop, a pop/rock, a drum & bass, a lírai ballada, a soul, R&B és a hip-hop is. A lemezen az akusztikus hangszerek keverednek az elektronika világával, ami egy különleges hangzást kölcsönöz neki. A "Szépia" című dal drum & bass alapokon nyugvó dallamos popdal.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner