Sokszor halljuk azt a bizonyos mondást, hogy a közösen végzett munka összehozza az embereket, és a kollégáinkból később akár a barátaink is lehetnek.
Az új klip nem végleges változata:
Amerikai konyhából a stúdióba érkezik a Zion Refresh új klipje!

De mi van akkor, ha egy ilyen barátságért össze kell pakolni az életünket, és egészen Amerikáig kell utazni? A debreceni Zion Refresh egyik frontemberével ugyanis pontosan ez történt. De hogyan is lesz egy közösen átdolgozott amerikai nyárból ütős klip és életre szóló barátság?

Hajdú-Bihar megye már sok tehetséges fiatal zenészt, és zenekart adott már az országnak, és folyamatosan jelennek meg olyan formációk melyek üdítően színesítik az itthoni zenei palettát. A megyeszékhelyen megalakuló, és azóta is főleg ott munkálkodó Zion Refresh is egyike a tehetséges újonnan feltörekvő zenekaroknak. Az alapvetően hiphop-os és pop-os elemekkel operáló, újonnan future basst játszó banda két és fél éves pályafutása alatt már szép trófeákat gyűjthetett be: fesztiválok, egyetemi napok nagyszínpada, Hangfoglaló program döntő, országos és regionális rádiós lejátszások stb.

Az idei első klipjük nem kifejezetten a tőlük eddig megszokott formát hozza, vannak benne persze a "hagyományos" gitározós-éneklős zenélős vágóképek, de a legnagyobb újdonság a tánc. A klipben őrült jó koreográfiát és táncot lenyomó ifjú titánra, Tillinger Alexre a Youtube-on bukkantak rá a fiúk, és nem haboztak a felkéréssel: "Alex egyik videójára véletlenül találtunk rá, és szerintünk rettentően királyul nyomta, úgyhogy kicsit utánakérdeztünk. Kiderült, hogy van közös ismerős is, ráadásul szegedi a srác, ami nálunk erős pluszpontot jelent, hiszen nagyon kedveljük Szegedet. Innentől sínen volt minden, Alex benne volt a dologban, úgyhogy egy pár óra alatt össze is pakolta a koreót. A végeredmény pedig magáért beszél" – mesélte Tajti Viktor, a zenekar MC-je.

És hogy honnan az újítás és a megszokottól eltérő képi világ és helyszín? A zenekar dobosa, Balázs Bence “Johnny” vezette Reindeer Cinema kiváló operatőri és vágói munkája mellett Fadgyas Ábel személyében az eddig üres rendezői szék immár gazdára talált. A zenekar másik frontembere, Jakab Tamás hosszú évek óta ismeri Ábelt, akivel Amerikában találkozott először. "Ábel és én még 2014-ben ismerkedtünk meg, a new-hampshire-i Camp Robin Hood táborban. Előtte sosem találkoztunk, de a szerencsés véletlen úgy hozta, hogy egy helyre osztottak be minket a szervezők. Pár másik sráccal együtt a konyhára kerültünk, ami egy iszonyat kellemetlen munka volt. Nyár volt, a konyhában 50°, és mi annyira szenvedtünk, hogy muszáj volt mindenből viccet csinálni, hogy kibírjuk. Ábel ebben nagyon jó volt, úgyhogy egyből szimpatikus lett. Később sokat beszélgettünk, hogy otthon ki, mivel foglalkozik, akkor derült ki az is, hogy Ábel szenvedélye a rendezés, én pedig zenélek. Akkor és ott megfogadtuk, hogy ha hazajövünk, csinálunk közösen egy klipet. Most végre teljesült, és reméljük, hogy a közönségnek is tetszeni fog a végeredmény." - mondta el Tomi.

A srácokkal egyébként legközelebb áprlis 13-án lehet majd találkozni Debrecenben, ahol a Punnany Massif előzenekaraként lépnek majd színpadra a Hallban, április 19-én pedig Győrben a SZEN-en ahol a megújult színpadi showban élőben is bemutatásra kerül az Eltévedve és számos újdonság!

A videóklip a Lángoló Gitárok hasábjain premierezett és 5 nap alatt közel 10ezren voltak kíváncsiak a klipre!

Nem végleges link:

(még lesznek rajta apró módosítások)

Vlogoltunk is a forgatáson:

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner