Természetjárás a Hortobágyon - darunéző túrák, szabadtéri programok színes választéka várja az érdeklődőket a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Darvak reggel (Fotó: Szilágyi Attila)

Több évtizedes múltja van a Hortobágyi Nemzeti Parkban az őszi madárvonulás idején szervezett programoknak. Jó hír, hogy szeptember első napjaiban megérkeztek az első, északról érkező vonuló darvak, amelyek az előző évekhez hasonlóan a Kondás-tavon éjszakáztak. Azóta még több daru követte őket, így már több ezres csapataik tartózkodnak a nemzeti parkban.

Szeptember 19-től november 1-jéig minden hétvégén filmvetítéssel és szakvezetéses terepi programmal várjuk vendégeinket. Az esti daruhúzás megtekintésére többféle programlehetőséget kínál a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. A darvak éjszakázóhelyeitől függően túráink várhatóan több helyszínre indulnak. 2020-ban új programokkal is készültünk, ugyanis szekértúra keretében figyelhetjük meg a pusztában éjszakázó darvakat. Néhány alkalommal pedig elektromos kerékpárral zajló túra keretében nyílhat lehetőségünk a darvak megfigyelésére. Az új programok a megszokottól még különlegesebb élményt ígérnek.

Az alábbi túratípusok közül választhatnak vendégeink:

  • Pusztai darules négykeréken,
  • Hortobágy- Halastavi darules kisvasúttal,
  • Pusztai darules lovaskocsival,
  • Kisvonatos hajnali darules,
  • Hajnali darules autóval,
  • Táplálkozó darvak nappali megfigyelése kerékpárral,
  • Természetvédelmi őr munka közben- Exkluzív túra- Darules terepjáróval.

A programokon való részvételhez előzetes online bejelentkezés szükséges! A regisztrációs felület helye, egyúttal a legfrissebb- témával kapcsolatos- információk a www.hnp.hu/darvakvilaga hivatalos honlapon találhatóak meg.

A programon való részvétel során zárt- és szabadtéren egyaránt kötelező a maszk megfelelő használata! A programok a mindenkori járványügyi előírások függvényében, az erre vonatkozó szabályok teljeskörű betartásával kerülnek megrendezésre. Vigyázzunk egymásra, hogy az élmény utólag is kellemes emlék maradjon!

Oszd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner