A Nagyerdei Kultúrpark állatkertje a járványhelyzet okozta kényszerű zárva tartás alatt magánszemélyektől és cégektől egyaránt számos támogatást kapott, akár jelképes örökbefogadás, vagy konkrét anyagi és tárgyi felajánlás formájában, ami nagy segítséget jelentett a mindennapi működés zavartalanságának biztosításához.

Újabb nagylelkű főszponzort köszönthet támogatói körében a Debreceni Állatkert!

A szintén debreceni gyökerű GLOBUS Konzervipari Zrt. hamar a park segítségére sietett, hiszen már márciusban felajánlották, hogy havi rendszerességgel nagy mennyiségű, kiváló minőségű konzervet adományoznak takarmányozási célú felhasználásra. A segítség a legjobbkor érkezett, hiszen az intézmény március közepétől egészen május 4.-ig ideiglenes bezárásra kényszerült, így – bár kiadásai, például az állatok takarmányköltségei sem csökkentek – látogatók hiányában jelentős bevételkieséssel kell megbirkózniuk. Az állatkertben élő 170 fajból többek között számos madár, főemlős és patás étrendjének jelentős részét teszik ki a zöldségfélék, így az adomány sok lakó ellátását könnyítette meg – ráadásul az egzotikus fajok esetében különösen fontos a táplálék minősége, amelyre a GLOBUS termékei minőségi garanciát jelentenek.

Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztató keretében a két cég hivatalosan is megállapodást kötött a hosszú távú támogatásról, így a Globus csatlakozott a Kultúrpark főtámogatóinak köréhez. A sajtótájékoztatót követően a GLOBUS alapanyagaiból összeállított bőségtállal kedveskedtek az állatkert lakóinak. Az intézmény reméli, hogy e felajánlás más cégeket is hasonló nemes cselekedetre ösztönöz majd, hiszen most minden támogatás nagy segítséget jelent az állatkertnek.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner