Idén különösen szépen gyarapodik a cívisvárosi intézmény parlagi szamárménese, miután az elmúlt két hónapban immár második alkalommal számolnak be egészséges utód születéséről.

Ismét fehér parlagi szamárcsikó született a Debreceni Állatkertben!

Az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör május 7-én, Gusztáv napján jött világra egy bő év vemhességet követően, így gondozói a Guszti névre keresztelték. A soka játszadozó és napfürdőző csikóval kibővült szamárcsapatot a Vidámpark területén található karámban tekinthetik meg a látogatók.

A Debreceni Állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért egészen az alapítás óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adtak. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló, idén megújult külsejű csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner