1931 óta minden évben Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapján, október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok jólétének és védelmének fontosságára.

Állatok Hete

E jeles nap alkalmából a Debreceni Állatkert hagyományosan egész héten – szeptember 30-tól egészen október 6-ig – tematikus foglalkozásokkal, állatbemutatókkal és kedvezményekkel várja az érdeklődő óvodás és iskolás csoportokat, mivel ebben az időszakban kiemelt hangsúlyt szeretne helyezni a környezeti nevelésre. Az Állatok Hetén látogatható zoopedagógiai foglalkozások mind a gyermekeknek, mind a pedagógusoknak remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek az Állatkert lakóival, és hogy interaktív, játékos keretek között bővítsék velük a kapcsolatos tudásukat. Az átfogó szemlélet jegyében az intézmény zoopedagógusa és állatgondozói nemcsak az egzotikus állatokat mutatják majd be nekik, hanem a felelős állattartás alapjait is megismertetik velük. A hét koronázásaként október 5-én és 6-án, szombaton és vasárnap az intézmény és meghívott vendégei egész nap színes programkavalkáddal, többek között kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és állati találkozásokkal várják majd az érdeklődő családokat és gyermekeket. A jeles nap alkalmából szeptember 30. és október 6. között az óvodás és általános iskolás csoportok kedvezményes, 600 Ft/fős áron látogathatnak el az Állatkertbe és vehetnek részt valamennyi programon; emellett 10 fő után egy kísérő ingyenesen, a további kísérők pedig a fenti, csoportos jegyáron tarthatnak velük.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner