Mostantól Európa egyik legősibb lófajtájával is testközelből találkozhatnak a cívisváros állatkertjébe látogatók, hiszen a napokban két shetlandi póni kanca érkezett Debrecenbe.

Shetlandi pónikkal gyarapodott a Debreceni Állatkert és Vidámpark!

A sötétpej pónik már birtokba is vették új lakóhelyüket, ahol remekül érzik magukat, így a látogatók mostantól megtekinthetik őket a Vidámpark területén kialakított kifutójukban. Az eredetileg köves, sziklás, zord éghajlatú Shetland-szigetekről származó pónit főként hátas és málhahordó állatként hasznosították. Betegségekkel szemben különösen ellenálló, gyorsan regenerálódó és hosszú élettartamú faj, így akár 30-35 évig is élhet. Ismertetőjegyei közé tartozik kitartása, robusztus testfelépítése. Fejük kicsi és arányos, fülei aprók, szemei pedig nagyok, intelligenciát és élénk temperamentumot sugárzóak. A legmegfelelőbb első ló; mérete, jóindulatú természete teszik a gyerekek igazi játszótársává. A Debreceni Állatkert célja a pónik érkezésével, hogy feléllesszék a nagy múlttal rendelkező intézmény gazdag lovas hagyományait. Így augusztustól újra elérhető lesz a gyermekek egyik nagy kedvence, a pónilovaglás.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner