A fekete humor koronázatlan izlandi királya, Hugleikur Dagsson április 11-én és 12-én a budapesti Impró Színházban ad majd dupla stand-up előadást.

Anarchia Magyarországon! Stand-up Hugleikur Dagssonnal

Jegyek még korlátozott számban kaphatók!
Csütörtökön és pénteken a fekete humoré a főszerep az Impró Színházban: Hugleikur Dagsson izlandi művész - akit itthon főképp képregényeiről ismerünk - Who let the Dagsson? című stand-up estjével látogat először Magyarországra. Az április-májusban európai turnén lévő, pályáját az izlandi RadioX-nél kezdő Dagsson alapvetően egy, a szó legnemesebb értelemben vett kritikusnak tekinthető. Viccei kifordítják a társadalmi beidegződéseket, ő maga a görbe tükör – és egyben az is, aki ezt a tükröt széles mosollyal összetöri a saját fején. Durva, nyers és kíméletlen – épp amilyen a posztmodern élet. Izlandon vagy Magyarországon? Valójában teljesen mindegy, a kifacsart és torz valóság mára univerzális nyelv – amit Dagsson alaposan ki is használ. A sötét vizeken való hajózáshoz 2002-ben szerzett diplomát (Iceland Academy of the Arts), azóta dolgozik humoristaként, képregényrajzolóként, rendezőként és dramaturgként is. Több mint harminc könyve jelent meg, írt három színdarabot, és rendezője egy, a saját animációin alapuló TV sorozatnak is. Emellett természetesen egy fiúzenekarban is játszik. Instagram oldalán (https://www.instagram.com/dagsson/) folyamatosan közölt rajzai között több sorozatot is találunk (kedvenceink a #pophits és a #bestsellers), amelyek egészen pontosan illusztrálják, mire lehet számítani élő fellépésén. Dagsson lassan egy évtizede foglalkozik stand up comedy-vel. Stílusát alapvetően meghatározza az a mocskos-barátságos hangnem, amivel kényes kérdéseket nem ismerve beszél bármiről, ami éppen izgalmas, aktuális vagy csak baromi nevetséges. Szexuális tabuk a Star Warsban? Fura Tinder sztorik? A gluténérzékenyek tragédiája? Bármiről IS lesz szó csütörtökön és pénteken. Figyelmeztettünk. A budapesti Ó utcában található Impró Színházban (mely többek között a Momentán Társulat játszóhelye) Dagsson előtt régi alkotótársa, egyben Izland egyetlen ausztrál komikusa, Jono Duffy is fellép majd. A két előadásra jegyek még kaphatók a Tixánál: https://tixa.hu/dagsson_budapest_12042019 A program a Fekete Zaj Fesztivál produkciójaként valósul meg.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner