A Mai naptól a Rádiónk weboldala https Protokoll alatt érhető el. Mi az a HTTPS?

A HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) egy internetes kommunikációs protokoll, amely gondoskodik az adatok integritásáról és bizalmas kezeléséről a felhasználó számítógépe és a webhely között. A felhasználók a webhelyek használatakor biztonságos és privát internetes élményt várnak el. A HTTPS használatával küldött adatok védelmét a Transport Layer Security protokoll (TLS) biztosítja.

2016 őszén jelentette be a Google, hogy 2017 elejétől kezdve már nemcsak a keresési eredményekben sorolja hátrébb a nem biztonságos - SSL-protokollt nélkülöző - weboldalakat, de a Chrome böngésző mindezt szöveges üzenet formájában is jelezni fogja a látogatókkal. Maga az SSL-tanúsítvány a weboldal tulajdonosát és a látogatóit egyaránt védi. A látogatókat egyfelől biztosítja, hogy a megjelenő információk valóban az adott weboldalhoz tartoznak, valamint a webszerver és az ügyfél között zajló kommunikáció titkosításával pedig garantálja, hogy az ügyfél által megadott adatokat kizárólag a weboldal üzemeltetője ismerheti meg. Az SSL-tanúsítványoknak különböző típusai (minőségei) léteznek, amelyeket különböző összegekért vásárolhatunk meg: 1.Domain validation (DV): itt annyit igazol az SSL, hogy a böngésző címsorában megjelenő domén mögött valóban a hozzá tartozó weboldal található. Itt fontos megjegyezni, hogy már ez a tanúsítvány is biztosítja a titkosított kommunikációt. 2.Organization validation (OV): az adott doménen található szolgáltatást az SSL-tanúsítvány egy bejegyzett szervezethez köti. A tanúsítványt kiállító bizalmi szolgáltató ebben az esetben ellenőrzi a cég, egyesület, vagy más jogi személy létezését, valamint a domén feletti használati jogosultságot. Itt a tanúsítvány tartalmazni fogja a szervezet nevét. 3.Extended validation (EV): magasabb szintű ellenőrzések tartoznak az SSL-tanúsítványok kiállításához. Az ilyen tanúsítvánnyal rendelkező oldalak címsorát a böngészők zöld színben tüntetik fel. 4.A hamarosan megjelenő egységes európai szabályozás által bevezetett, jogilag is elismert minősített weboldal-hitelesítő tanúsítvány képviseli a legmagasabb szintet. Ezt azoknak az európai cégnek lesz érdemes választani, amelyek komoly internetes jelenléttel bírnak. A Google további javaslata, hogy HSTS eljárást támogató HTTPS-oldalakat használjunk. A HSTS használata azt eredményezi, hogy a böngésző automatikusan HTTPS segítségével kéri le az oldalakat, még ha a felhasználó http előtagot is írt be a böngésző címsávjába. Ezenfelül megmondja a Google-nak, hogy biztonságos URL-eket adjon a keresési találatokban. Mindez csökkenti a nem biztonságos tartalom felhasználóknak történő kiadásával járó kockázatot.
Mindenkinek kívánunk biztonságos és vírusmentes Rádió hallgatást és böngészést!

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner