Fegyveres rendőröket és helikoptert is bevetettek a brit hatóságok, mikor bejelentést kaptak egy tigrisről a Kent megyei Ightham faluhoz közeli erdőben.

Csakhogy az állat nem volt igazi, az életnagyságú szobrot egy 85 esztendős nyugdíjazott szobrász készítette drótokból és gyantából. Az idős asszonyt fia figyelmeztette szombat délelőtt, hogy rendőrök tartanak a telke felé.

– A fiam, Duncan szólt telefonon, hogy tíz felfegyverkezett rendőr közeledik a házam felé. Ekkor már a helikoptert is megpillantottam. Kisétáltam az útra, odamentem a rendőrautóhoz és megkérdeztem, bemutathatom-e őket a tigrisnek – mesélte Juliet Simpson, akivel eddig nem történt hasonló eset.

– A kutyák megszokták ugatni, de komoly félelmet eddig nem keltett. Az erre sétálók legfeljebb egy pillanatra hitték igazinak – mondta Simpson, akinek története unokájának, Martha Simpsonnak köszönhetően terjedt el, miután megosztotta azt közösségi oldalán. Az idős nő még húsz percig beszélgetett a kiérkező rendőrökkel, miután leleplezte előttük a nagymacska kilétét.

– Tetszett nekik a szobrom, nagyon élethűre sikeredett szerintük. Azt mondták, minden bejelentésnek utána kell járniuk – mondta a brit nagymama, aki annak idején az állatkertben és dokumentumfilmeken figyelte meg a tigriseket, hogy minél valósághűbb szobrot készíthessen.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner