Két ember már kórházba került a vad állat támadásai miatt. A környéken élők félnek nappal utcára menni.

A képen a vérszomjas mókus. Fotó: CBSDFW

A mókusokról nem éppen az az első gondolata az embereknek, hogy félni kellene tőlük, és nem megyünk át az utca túloldalára, ha egy fán meglátunk egy példányt, attól félve, hogy ránkront. Pedig pontosan ez történik most a texasi Houston egyik negyedében, ahol a lakók már félnek kimenni nappal az utcára, egy mókus miatt – jelentette a CBSDFW televízió.

Nem nagyon megyünk ki nappal a házból, mert ő is nappal van odakint

— mondta el a televízió híradójának Sharlene French-Amezquita. A nő lánya pedig hozzátette, ő nem megy a fák közelébe, mert fél a mókustól.

A vérszomjas fenevad a helyiek elmondása szerint eleinte nagyon barátságos volt, de az elmúlt hetekben valami megváltozott. Az állat agresszívvá vált, és két embert is megtámadott, olyan sérüléseket okozva, hogy kórházi kezelésre szorultak.

French-Amezquita elmondta, hogy amikor kiment házából, a mókus ráugrott, és megharapta a kezét. Majd miután a földre hajított, és megpróbált előle bemenekülni a házba, a mókus a lábát harapta meg.

A lakók jelezték a problémát az állatvédelemnek, de a hatóság közölte, csak akkor tudnak bármit is kezdeni az állattal, ha azt valaki csapdába ejti, és elfogja – írta a CBSDFW

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner