Botrány lett belőle.

Nem elég hangosan énekelték a himnuszt, megbüntették a diákokat

Decibelmérővel mérték a thaiföldi Thammasat Khlongluang Wittayakom iskolában, hogy a diákok elég hangosan éneklik-e a nemzeti himnuszt. Ha elérték vagy meghaladták a 85 decibelt, rögtön mehettek az osztálytermeikbe. Ha 80 és 84 decibel között teljesítettek, büntetésből még kétszer el kellett énekelniük a himnuszt, míg ha 80 decibel alatt, akkor háromszor.

A decibelmérést január elejétől vezették be az intézményben, a dolognak azonban hamar híre ment az interneten, és jókora felháborodást váltott ki. Ennek hatására az iskola úgy döntött, felhagynak a decibelméréssel.

Egyik reggel egy helyi tévécsatorna riporterei mégis megjelentek az iskolában, és érdekességképp lemérték, hogy hány decibeles hangerővel énekli a mintegy 4300 diák a himnuszt. Az eredmény 74-75 decibel lett.

Az Egyesült Államok Betegségkezelő Központjának kutatása szerint egyébként a 85 decibel feletti zajok már károsítják a hallást. Egy átlagos porszívó 75 decibel körüli hangerővel zúg.
Forrás.:
via

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner